Ekonomi Haber Girişi : 19 Aralık 2016 17:30

ESOB Başkanı Fırat uyardı

ESOB Başkanı Fırat uyardı
ESOB Başkanı Rasim Fırat, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler (KOBİ) için uygulamaya konulan 'İşletme Sermayesi Kredi Faiz Desteği' programı için başvuruların 19 Aralık'ta başladığını, son günün 21 Aralık olduğunu bildirdi.
Erzurumajans-TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve ESOB Başkanı Rasim Fırat, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler (KOBİ) için uygulamaya konulan 'İşletme Sermayesi Kredi Faiz Desteği' programı için başvuruların 19 Aralık'ta başladığını, son günün 21 Aralık olduğunu bildirdi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın Ekonomik Koordinasyon Kurulu toplantısı ardından KOBİ'lere ilk yılı ödemesiz, 3 yıl vadeli, 50 bin liraya kadar faizsiz kredi verileceği açıklaması sevinçle karşılanmıştı. Söz konusu krediden yararlanmak isteyen KOBİ'lerin öncelikle KOSGEB veri tabanına kayıtlı olması, kayıtlı KOBİ'lerin de veri tabanındaki bilgilerini güncellemesi gerektiği belirten ESOB Başkanı Rasim Fırat, "Kredi almak isteyen KOBİ'ler krediye ilişkin koşullar ve başvuruya ilişkin bilgiler KOSGEB tarafından açıklanmıştır. 50 bin lira üst limitli 12 ay ödemesiz geri kalanı 3 ayda bir eşit taksitler halinde ödemeli toplam 36 ay vadeli olarak KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği için başvurular http://sifirfaiz.kosgeb.gov.tr adresinden yapılabilecek" dedi.

"Öncelik söz konusu değil"

İşletmelerin KOSGEB veri tabanına kayıt olması ve KOBİ Beyannamesinin güncel olması gerektiğinin altını çizen Başkan Fırat, "Kayıt ve güncelleme işlemleri; kredi başvuru tarihleri sürecinde de devam edecektir. Kredi onaylanma sürecinde başvuru sırasına göre herhangi bir öncelik söz konusu olmamakla birlikte başvurular tamamlandıktan sonra sistem; işletmeleri, değerlendirme kriterlerine ve TÜİK verilerine göre belirlenen İl kotaları çerçevesinde sıralayacaktır. Bu aşamada işletmelerin KOSGEB Müdürlüklerine bizzat başvurmasına gerek bulunmamaktadır" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.