Erzurum Haber Girişi : 24 Haziran 2019 18:00

Esnafın 'avanta' isyanı

Esnafın 'avanta' isyanı
Erzurum Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü çalışanı 'misafir grubu' götürdüğü Tarihi Erzurum Evleri ve Kadayıfçı Muammer Usta’dan iddiaya göre 'avanta' alamayınca sosyal medya üzerinde karalama kampanyası başlattı.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Erzurum Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü çalışanı ‘misafir grubu’ götürdüğü Tarihi Erzurum Evleri ve Kadayıfçı Muammer Usta’dan iddiaya göre 'avanta’ alamayınca sosyal medya üzerinde karalama kampanyası başlattı. Olaya el koyan Vali Okay Memiş, “Gereğini yaparız” dedi. 

Geçen hafta kente gelen misafir bir grubu Tarihi Erzurum Evleri ve Kadayıfçı Muammer Usta’ya götüren Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü çalışanı C.Ş., ‘beklediği ilgiyi’ göremeyince sosyal medya hesabında, “Erzurum Evleri ve Kadayıfçı Muammer Usta! Erzurum’un yüz karasısınız” diye yazdı. Kentin tanıtımı başta olmak üzere turizme önemli katkı sağlayan her iki esnaf, paylaşıma isyan etti. 

DEMİR: YÜZ KARASI DEĞİL YÜZ AKIYIM

Tarihi Erzurum Evleri İşletmecisi Siyami Demir, “Bu hanımefendi işyerime misafirleriyle geldiğinde ben yoktum. Ancak geldiğimde çalışanlarım olayı anlattı. 18 kişi yemek yemişler, hanımefendi ’5’inden para almayın’ demiş. Ayrıca satışa sunduğumuz kesme şeker ve şeker makasını ücretsiz istemiş. Bununla birlikte müzisyenimle tartışmış. Tüm bunlardan sonra bizi karalamaya kalkıyor. Ben dişimle, tırnağımla kazıyarak Erzurum Evlerini marka yaptım. Onlarca işçi çalıştırıyorum. Her gelen yerli ve yabancı turisti mekanımda en iyi şekilde ağırlıyor, memnuniyetlerini sağlıyorum. Ben yüz karası değil, yüz akıyım. Öyle ki yüz karası olsam Sayın Vali Okay Memiş benim mekanımda ulusal kanallara röportaj vermezdi. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünde çalışan birine bu davranışı yakıştıramadım” dedi.

TANHAŞ: AYIPTIR, GÜNAHTIR…

Kadayıfçı Muammer Usta (Tanhaş) ise olaydan büyük üzüntü duyduğunu dile getirdi. Tanhaş, “Büyük şaşkınlık yaşıyorum. Gelen misafirlerle tek tek ilgilendim. Bir ara işyerimden ayrıldığımda bu hanımefendi şoförler için ücretsiz kadayıf istemiş. Elemanlarım böyle bir uygulamamız olmadığını söylemişler. İkram etmek için masaya servis yapmak istemişler ama hanımefendi ısrarla paket yapılmasını istemiş. Haliyle çalışanlarım bu talebi yerine getirmemiş. Sonrasında sosyal medyadan bizim için yüz karası demesi üzüntü verici. Ben bu markayı sıfırdan kurdum, Erzurum’a kazandırdım. Turizme katkı sağlıyorum. Yerlisi yabancısı her geleni en iyi şekilde ağırlıyorum. Ben ve benim gibi çalışan tüm esnaf arkadaşlarım bu şehrin yüz aklarıyız. Ayıptır, günahtır. Kimsenin bizi bu şekilde suçlamasına izin vermeyiz” diye konuştu. 

VALİ MEMİŞ: GEREĞİNİ YAPARIZ

Bu arada Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü çalışanı C.Ş., esnaftan gelen tepkiler üzerine paylaşımını kaldırırken, konudan haberdar olan Vali Okay Memiş, “Gereğini yaparız” açıklamasında bulundu. Öte yandan kurum çalışanının hangi sıfatla misafir gruba rehberlik ettiği, müdürlük tarafından mı görevlendirildiği bilinmiyor. Personelin rehberlik kriterleri taşıyıp taşımadığı da merak konusu olurken, turizm şehirlerinde bu anlamda bir dizi denetimlerde bulunan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) Erzurum’daki etkinliği de son olayla birlikte tartışmalı hale geldi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Misafir memur 01 Ocak 1970 02:00

    Ne kadar cahil,yobaz ve kaba esnaf varsa inanin hepsi erzurumda

  • ŞEREF KANDEMİR 01 Ocak 1970 02:00

    BU DADAŞMIDIR NEDİR MURAT DENEN ŞAHIS AYNI İFTİRAYI ERZURUMUN EN NADİDE DÖNERCİSİNE DE ATMIŞTI BELLİKİ DADAŞ İSMİNİ ÇAKMA KULLANIYOR DADAŞ OLSA BU İFTİRALARIN ERZURUMA ZARARI OLDUĞUNU BİLİR.BÜTÜN LEKELLİ İŞLERDE BUNUN ADI ÇIKIYOR.ESNAFIN HALİNDEN ANLAYAN BİLİR BUNLARA FIRSAT VERMEYELİM

  • Ömer erzm 01 Ocak 1970 02:00

    Muhammet usta denilen adam 5kilo hediye lik tatlı aldım sene 2016 hepsi bayat çıktı arkadaşlarıma rezil oldum bunlar Erzurum milliyetçisi değil Erzurum sömürü cüsü ben Erzurum a çok yakın bir ilde memurum Erzurum a gelen ne kadar arkadaşım var ise esnaf karın pahalı tutumlarından hep şikayetçi Ler birileri şu adamları meth etmedim koç cağ kebap Erzurum evleri bayat tatlı satan Muhammer usta

  • Mahir Sinan KIZILELMA Asiltaş Oltutaşı ve Gümüşcülük 01 Ocak 1970 02:00

    Bu konu ile alakalı malesef bir taşhan esnafı olarak bizlerde muzdarip bir durum yaşıyoruz ..bazı kamu kurum ve kuruluşların gerek yetkilitleri gerekirse refakat eden personelleri ticari olarak pek etik olmayan gereksiz talepleri ole malesef yapmış oldukları ticaretlerinde bırakın yararlı olmayı tamamen zararlı bir şekilde yaklaşımları pek nahoş bir durum... Bu konuda Gerek Erzurum evleri gerek Muammer usta bir çok müşterimizden de övgü ile hizmet aldıkları memnuniyeti bizlerinde göğsümüzü kabartmakta. . Kendilerine bu yönde teşekkürlerimi sunuyorum...Ticareti yağmalamak olarak düşünen zihiyetlerin yararları olmadığı gibi zararları da olduğu için lütfen bizleri tercih etmeyiniz....İyi çalışmalar bereketli kazançalar diliyorum Sevgili Erzurum Esnafımıza. .. ..

  • Dadaş Murat 01 Ocak 1970 02:00

    Muammer usta bir kilo diye sattığı kadayıfı tartmiyor. 800 geliyor. Milletin hakkını yiyor