Siyaset Haber Girişi : 30 Ağustos 2016 18:46

Eski-yeni bakanları topluyor, sadece onları çağırmadı

Eski-yeni bakanları topluyor, sadece onları çağırmadı
Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti'nin 14 Ağustos'taki 15 yıl kutlamasında verdiği birlik ve beraberlik görüntüsünden sonra Çankaya Köşkü'nden yine buna benzer bir görüntü vermek istediği belirtildi.
Erzurumajans-Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti'nin 14 Ağustos'taki 15 yıl kutlamasında verdiği birlik ve beraberlik görüntüsünden sonra Çankaya Köşkü'nden yine buna benzer bir görüntü vermek istediği belirtildi. 

Bunun için AK Parti iktidarlarında görev yapan tüm bakanlar Çankaya Köşkü'nde bir araya gelecek. Ancak ihraç edilen ve partiden istifa eden 5 isim çağrılmadı.

AK Parti'nin 14 Ağustos'taki 15 yıl kutlamasında verdiği birlik ve beraberlik görüntüsünden sonra Çankaya Köşkü'nden yine buna benzer bir görüntü vermek istediği belirtildi.

Habertürk TV'nin haberine göre, 3 Kasım 2002'den 1 Kasım 2015'e, yani 58. Hükümet'ten 65'inci hükümete kadar bütün bakanlar 31 Ağustos Perşembe günü Çankaya Köşkü'nde bir araya gelecek.

Öneri yine eski bir bakandan gelirken, Başbakan Binali Yıldırım'a sunuldu. Başbakan da kabul etti. Buluşmanın adresi olarak da Çankaya Köşkü olarak belirlendi. Davetiyeler de gönderilmeye başlandı.

YEMEKTE KİMLER OLACAK?

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin davet edilen isimler arasında. Bu isimlerin davete icabet edeceği de öğrenildi.

Eski Dışişleri Bakanı ve partinin kurucuları arasında yer alan ancak bir gazeteye verdiği röportaj nedeni ile partiden ihraç edilen Yaşar Yakış olmayacak. İstifa eden eski Kültür Bakanı Erkan Mumcu, eski Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ile eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile Abdüllatif Şener davetiye gönderilmeyen isimler arasında.

NELER KONUŞULACAK?

Buluşmada, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlayan süreç ve AK Parti teşkilatındaki çalışmalar ayrıntılı bir şekilde konuşulacak. Başbakan, eski bakanlara FETÖ ile mücadele için neler yapıldığını bundan sonra neler yapılacağını anlatacak ve onlardan destek isteyecek. Kendi bakanlık dönemlerinde tespit edilen isimler varsa ilgili bakanlarla paylaşmasını isteyecek.

Buluşmada yurtiçi ve sınır ötesinde başta PKK olmak üzere IŞİD'e yönelik yürütülen operasyonlar, Cerablus'a yönelik Fırat Kalkanı harekatı da tüm yönleri ile konuşulacak.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.