Erzurum Haber Girişi : 22 Mart 2017 18:45

ESKİ Genel Müdürü Vural'dan Dünya Su Günü mesajı

ESKİ Genel Müdürü Vural'dan Dünya Su Günü mesajı
Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürü Mevlüt Vural, 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Erzurumajans-Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürü Mevlüt Vural, 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
 
Genel Müdür Vural, mesajında Dünya üzerinde temiz su kaynaklarının hızla tükenmekte olduğuna değinerek, su tüketiminde özenli ve tasarruflu davranılması gerektiğine dikkati çekti. 22 Mart 1993'te Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda kabul edilen 'Dünya Su Günü'nde tükettiğimiz kaynakları korumanın önemine vurgu yapan Genel Müdür Vural, Dünya nüfusunun artması, küresel ısınmaya bağlı iklim değişiklikleri ve yer altı kaynaklarının kirlenmesiyle birlikte suyun her geçen gün dünya nüfusunu karşılayamayacak boyutlara ulaştığını bildirdi. Genel Müdür Vural, "Suyu, doğru, dikkatli ve israf etmeden kullanmamızı bize emreden Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed bir Hadis-i Şerifi'nde 'Su insanlığa sunulmuş en büyük nimettir ve tüm insanlığın ortak malıdır. Deniz, göl ve büyük ırmak gibi su kaynakları kimsenin mülkiyetinde sayılmaz. Her insanın bunlardan yararlanma hakkı vardır' diye buyurmuştur. Bu yüzden su kaynaklarını çok doğru kullanmamız lazım" dedi.

ESKİ Genel Müdürü Vural, Erzurum genelinde önemli içme suyu projelerine imza attıklarını, bu projelerle birlikte içme suyunu gelecek nesillere temiz, sağlıklı ve yeterli düzeyde aktarmayı hedeflediklerinin altını çizdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.