Bölge Haber Girişi : 04 Ekim 2010 11:35

Erzurum'un yeni dönemi konuşuldu!..

Erzurum'un yeni dönemi konuşuldu!..
Ak Parti Erzurum milletvekilleri geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Prof Dr. Recep Akdağ'ın ev sahipliğini yaptığı toplantıda bir araya gelerek Erzurum'u ve yaşanan gelişmeleri değerlendirdiler

Erzurum Ajans-Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın ev sahipliğinde bir araya gelen Ak Parti Erzurum Milletvekilleri Prof. Dr. Muzaffer Gülyurt, Muhyettin Aksak, Prof. Dr. İbrahim Kavaz, Fazilet Dağcı Çığlık ve Yrd. Doç. Dr. Saadettin Aydın Erzurum’da yapılan işleri ve yeni dönemde yapılacak çalışmaları değerlendirdiler.

TOPLANTININ ANA GÜNDEM MADDESİ: ERZURUM

Ak Parti Erzurum milletvekilleri geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Prof Dr. Recep Akdağ’ın ev sahipliğini yaptığı toplantıda bir araya gelerek Erzurum’u ve yaşanan gelişmeleri değerlendirdiler. Samimi ve oldukça keyifli bir ortamda gerçekleştirilen toplantının ardından bir açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ toplantının oldukça verimli geçtiğini ifade ederek ağırlıklı olarak Erzurum’la ilgili gelişmeleri ve yeni dönemde Erzurum için planlanan çalışmaları değerlendirdiklerini dile getirdi. Bakan Akdağ konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Milletvekili arkadaşlarımızla özellikle yeni dönemde Erzurum’a ve Erzurumluya ilişkin yürüteceğimiz çalışmaları ele aldık. Bilindiği gibi bu toplantıları düzenli olarak yapmaktayız. Düzenlediğimiz bu toplantılarımızın bir yenisini daha verimlilikle neticelendirdiğimize inanıyorum. Erzurum’un ve Erzurumlunun, taleplerini ve önerilerini titizlikle ele aldık, istişare de bulunduk. Önümüzdeki dönem yapılacak çalışmalarla ilgili olarak Erzurum’un ihtiyaçlarını tespit ettik. Bu konuda koordineli bir çalışma stratejisi içerisinde olacağız. Bunun için de bir takım işlerin sağlıklı yürütülebilmesi amacıyla kendi aramızda görev dağılımı yaptık. Belirli aralıklarla bir araya gelerek durum değerlendirmelerinde bulunup, çalışmalarda geldiğimiz noktayı gözden geçireceğiz. Gerek milletvekili arkadaşlarım gerekse ben Erzurum’a gelerek gündemi ve yapılacak işleri yerinde görüp takip ediyoruz. Birimizin gidemediği bir yere mutlaka diğer arkadaşımız gidip yaşanan gelişmeleri takip ediyor. Birlikte yürüttüğümüz çalışmaların sonuçlarını ve birikimlerini masaya yatırıp tartışma imkanı bularak, Erzurumlumuza daha güzel hizmet sunmaya çalışıyoruz.

Özellikle Erzurum’a yeni kurulacak olan Devlet Üniversitesi, ETSO Vakıf Üniversitesi ve kış aylarında gerçekleştirilecek olan 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları ve Anayasa Referandum Oylaması sonuçları ile ilgili konularda görüş alışverişi içerisinde olduk. ETSO VAKIF Üniversitemizin kurulması çalışmalarında işlerin hızlandırılması için Bakan arkadaşlarımız ve YÖK Başkanımızla görüşmeler yaptık.”

BAKAN AKDAĞ : “BİZE DUYULAN GÜVENİ BOŞA ÇIKARMAYACAĞIZ”

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ son olarak gerçekleştirilen “Anayasa Refarandumu Oylaması”na da değinerek, referandum süresince yaptıkları çalışmalardan dolayı milletvekilli arkadaşlarıma, parti teşkilatımıza, destek veren diğer siyasi partilere, sivil toplum kuruluşlarına, kanaat önderlerine ve tüm Erzurumlu hemşerilerimize teşekkür ederek Erzurum’dan çıkan %87 ‘Evet’ sonucunun da kendilerini ziyadesiyle memnun ettiğini söyledi. Bakan Akdağ oylamaya katılan tüm Erzurumlulara teşekkür ederek, “Referandumdan ‘Evet’ oyunun çıkmasının yanı sıra hemşehrilerimizin büyük bir çoğunlukla sandık başına giderek oylamaya iştirak etmesi bizi ayrıca sevindirmiştir. Bu durum üzerimizde ki sorumluluğu da artırdı. Yüce Türk Milletimiz başta sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümetimize ve bizlere olan güven duygusunu bu oylamada bir kez daha gösterdi. Demokrasiye olan inançlarını ispat ettiler. Bizler de, hem Türkiye için hem de Erzurum için hizmetlerimizi artırarak devam edeceğiz. Bize duyulan güveni boşa çıkarmadık Allah’ın izniyle bundan sonra da boşa çıkarmayacağız” dedi.

ETSO ÜYELERİNDEN BAKAN AKDAĞ VE VEKİLLERE TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Bu arada Genel Sekreter Saim Özakalın öncülüğündeki Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinden oluşan heyet, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ve milletvekillerini ziyaret ederek, Erzurum da kurulacak olan ETSO Vakıf Üniversitesi’ne yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdiler. ETSO heyeti, üniversitenin ilk duyurulduğu andan bugüne dek her konuda kendilerine destek veren ve işin takipçisi olan Bakan Akdağ ve Ak Parti Erzurum milletvekillerine teşekkür ettiler. Ziyarette söz alan ETSO Genel Sekreteri Özakalın “Sayın Bakanımız ve milletvekillerimiz Erzurum’un üniversite şehri olması yönünde çok önemli gayretler sarfetmişlerdir. En küçük sorunumuzla yakından ilgilenerek üniversitemizin şehrimize kazandırılması noktasında bizlere her zaman destek olmuşlardır. Bu vesileyle de bakanımız ve milletvekillerimize desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Sağlık Bakanı Prof Dr. Recep Akdağ ise yaptığı açıklamada D 100 Karayolu üzerinde bulunan eski Veterinerlik Fakültesi yerleşkesine kurulması planlanan ETSO Vakıf Üniversitesi’nin yaşadığı problemle ilgili olarak görüşmelerin yapıldığını ifade ederek “Gerek Çevre ve Orman Bakanımızla, gerek YÖK Başkanımızla, görüşmeler yaptık. Milletvekili arkadaşlarımızla birlikte, Erzurum’un üniversite şehri olması yönündeki kararlılığımız ve çalışmalarımız bundan sonra da artarak devam edecektir.” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.