Spor Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Erzurum`un kayan yıldızları

Erzurum`un kayan yıldızları
Türkiye`nin ilk, Avrupa`nın en yüksek ve dünyada ise üçüncü sırada gösterilen Erzurum`daki kayakla atlama kuleleri, sporda yeni bir heyecan yarattı.
Erzurum Ajans-Türkiye`nin ilk, Avrupa`nın en yüksek ve dünyada ise üçüncü sırada gösterilen Erzurum`daki kayakla atlama kuleleri, sporda yeni bir heyecan yarattı. Kış Oyunları tesislerinin atıl durumda kalacağı yolundaki iddiaları çürüttüklerini savunan Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Fatih Çintimar, herkesi `gök yüzünde bir yıldız gibi kayan` sporcuları izlemeye davet etti.

Kayak Federasyonu faaliyet programında yer alan 18 yaş altı kayakla atlama kampı 11 Ekim`de Erzurum`da başladı. Slovak Başantrenör Vosja Bajc, yardımcıları Bine Norcic, Jure Radeleh, Yüksel Özkavcı, Orcan Mızrak ve Fatih Kıyıcı yönetiminde 22 Ekim`e kadar sürecek kampa katılan 20 sporcu güç ve kondisyon depolarken Merkez Palandöken ilçesindeki Tarihi Kiremitlik Tepedeki, Altama kulelerinden atlıyor.

Yaşları nedeniyle 125 metrelik dışındaki 20, 40, 60 ve 95 metrelik kulelerden atlayış yapan sporcular, çok büyük keyif aldıklarını söyledi.

Federasyonun düzenlediği kampla bir süre önce zeminde, pistte, sulama sistemi ve sporcuları taşıyan finükelerde sorun olduğu iddiaları Kayak Federasyonu yöneticileri tarafından ortaya atılan Kayakla Atlama Tesislerinde hiçbir sorun olmadığı da ortaya çıktı. Kamp süresince kız ve erkek sporcular ıslatılmış yapay çimler üzerine kayakla atlayış yaparken aileleri de onları yalnız bırakmayarak tribünleri doldurdu. Çocuklarının rampalardan atlayışlarını heyecan ve korku içerisinde izleyen aileler, onlarla gurur duyduklarını bildirdi.

GENÇLERE KAYAKLA ATLAMAYI ÖĞRETİYOR

Güç ve kondisyon çalışmaları yanında sporculara her gün 16.00-18.00 saatleri arasında atlayış yaptıran Başantrenör Vasja Bajc, sporcularına hatalarını göstermek iÇin tüm atlayışları kamera ile görüntülüyor. Milli takımın başında 5 yıldan bu yana olan ve bugüne kadar 100`ün üzerinde gence kayakla atlamayı öğreten Bajc, gençlerin bu spora hevesli olduğunu belirtti. Sporcuların cesur olmalarının işi kolaylaştırdığına dikkati çeken Bajc, şöyle dedi:

"Gökyüzünde bir yıldız gibi kayan çocukların bu sevincine aileleri de ortak oluyor. Erzurum`daki kampımız başarılı geçiyor. Milli Takım, Erzurum`da, önümüzdeki Aralık ayındaki kıta kupasına, 2012 kuzey disiplinli gençler dünya şampiyonasına hazırlanıyor. Pazar günü bu sporu yapmak isteyen yaklaşık 50 sporcu arasında seçme yapacağız."

TESİSLER YETERSİZ KALIYOR

Dünya Üniversite Kış Oyunları iÇin Erzurum`a yaptırılan tüm tesislerin 24 saat çalıştığını belirten Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Fatih Çintimar, halkı sporcuları izlemeye davet etti. Oyunlar sonrası bazı tesislerin atıl durumda kalacağı tezini çürüttüklerini ifade eden Çintimar, "Tesislerin atıl durdumda olma ihtimali yok. Hatta bazen tesisler yetersiz kalıyor. Öyleki sporcular antrenman yapmak iÇin sıra bekliyor. Kış Sporları Merkezi olan Erzurum`da sadece kayak ve alp disiplini sporcular vardı. Şimdi curlingden, artistik buz patenine kadar her dalda sporcumuz var. Buz sporlarındaki lisanslı sporcu sayımız 163`den bugün 5 bine ulaşmıştır" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.