Bölge Haber Girişi : 10 Şubat 2010 09:49

Erzurum'un katsayı tepkisi Dindi'den!..

Erzurum'un katsayı tepkisi Dindi'den!..
Danıştay'ın aldığı kararların milletimizin bayram sevinciyle karşıladığı kararların iptaline yönelik olduğunu belirterek, "Bu durum yargıya olan güveni zedelemektedir....

Erzurum Ajans-Dindi, Danıştay’ın aldığı kararların milletimizin bayram sevinciyle karşıladığı kararların iptaline yönelik olduğunu belirterek, "Bu durum yargıya olan güveni zedelemektedir. TBMM’nin ve Hükümet’in derhal harekete geçerek, gerekli anayasal ve yasal düzenlemelerle yargının kendisini yasama ve yürütmenin yerine koymasının önüne geçmesini, adaletsiz, hukuksuz, darbe ürünü tüm uygulamaları sona erdirmesini bekliyoruz" dedi.
"Ülkemizde demokratikleşmeye dönük adımlar ve açılımlarla milletçe kucaklaşmaya, topyekûn kalkınmaya ve özetle 21. yüzyıla yakışır bir sistem örülmeye çalışılırken 1960 Darbesi’nin doğurduğu, 1980 Darbesi’nin beslediği, 28 Şubat 1997 Darbesi’nin dinamikleştirdiği çeşitli yapılar, gestapo mantığıyla direnç göstermeye devam ediyor" diyen Dindi, "Bugün ordunun kendi alanına çekilmesi yönünde güçlü adımlar atılırken, 28 Şubat kalıntısı EMASYA protokolü lağvedilirken, bazı mihraklar ‘Başörtüsü Yasağı’nı ve ‘Adaletsiz Katsayı Uygulaması’nı 28 Şubat’ın sembol kalıntıları olarak bayraklaştırıyor ve evrensel hukukun tüm ilkelerini ayaklar altına alma pahasına zulmün, adaletsizliğin ısrarla devamını sağlama savaşı veriyor" diye konuştu.
Dindi, daha sonra şunları kaydetti; "Bugünkü tablo, yargının yürütmenin alanına giren hususlara müdahalesi anlamına gelmektedir. Önceki kararlarında katsayının belirlenmesinde YÖK’ün yetkili olduğunu ilan eden Danıştay, hangi hakla kendisini YÖK’ün yerine koyarak katsayıyla ilgili birim dayatmaktadır."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.