Bölge Haber Girişi : 21 Aralık 2009 00:55

Erzurum'u MHP il başkanı değerlendirdi!..

Erzurum'u MHP il başkanı değerlendirdi!..
MHP Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin teröristlerin at oynattığı, eylem yaptığı bir bölge haline geldiğini söyledi.

MHP Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin teröristlerin at oynattığı, eylem yaptığı bir bölge haline geldiğini söyledi. MHP İl binasında düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan İl Başkanı Zekai Kaya, Türkiye'de son zamanlarda herkese ne oluyor, nerede gidiyoruz? dedirten yığınla olayın ardarda yaşandığını kaydetti.

Kurumların birbirine düşman edildiğini ve Habur'da PKK reklamının yaptırıldığını ileri süren Kaya, "19 Mayıs 1919'dan sonra Genelkurmayı Başkanı'nın yeniden Karadeniz'e çıkma ihtiyacı hissetmesi ve yapılan değerlendirmeleri can kulağıyla dinledik" dedi.

Türkiye'de şu anda kaos yaşandığını ve kimsenin ne olacağını bilmediğini belirten Kaya daha sonra şunları söyledi;

"İçişleri Bakanı basın toplantısı düzenliyor, ancak hiçbir şey söyleyemiyor. Bunun yanında birçok il ve ilçede bölücülerin tahrikleriyle sokağa dökülen vatandaş eylem yapıyor. İş yeri basıyor ve banka binaları kundaklanıyor. Bu olayları önlemek için görevli polislerimiz ise belki sayılarının az oluşundan dolayı eylemcilere karşı koyamıyor. Bugün itibariyle Güneydoğu Anadolu Bölgesi teröristlerin at oynattığı, eylem yaptığı bir bölge haline gelmiş durumdadır."

Yapılan tahriklere, provokatörlerin kışkırtmalarına rağmen vatandaşın önemli kısmında sağduyunun hakim olduğunu ifade eden Kaya, "Bu ülkede hiç kimse kardeş kanının akmasını istemiyor. Açılım safsatası ile kafası karıştırılan vatandaşımız, hedefin saptırıldığını ve ülke gündemini uyduruk olaylarla değiştirilmek istendiğini çok iyi biliyor" şeklinde konuştu.

Kaya ayrıca, Erzurum'da yaptırılan kaçak iki katlı bir binanın yapılmasına Palandöken Belediyesi tarafından izin verildiğini iddia ederek,"Palandöken ilçesi sınırları içinde bulunan bir kooperatifin izinsiz yaptırdığı ruhsatsız iki katlı kaçak bina için istenilen imar değişikliği, Palandöken Belediye Meclisinde görüşülmüş, bu değişiklik kararı, 6 MHP'li üye aleyhte oy kullanmalarına rağmen 22 oyla kabul edilmiş ve alınan karar onay içini Büyükşehir Belediye Meclisine gönderilmiştir. Burada yapılan değerlendirme sonucunda alınan karar reddedilmiş ve bina yıkılmıştır. Yaşanan olayda bir çıkar ilişkisinin yattığına inanıyoruz" diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.