Bölge Haber Girişi : 27 Ekim 2009 00:19

Erzurum'u 7'den 70'e 2011 heyecanı sardı!..

Erzurum'u 7'den 70'e 2011 heyecanı sardı!..
Erzurum'da 2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları kapsamında yürütülen çalışmaları vatandaşlar da yakından takip ediyor. 75 yaşındaki Şahamettin Özdemir ile 68 yaşındaki eşi Müşerref Özdemir, inşaatı devam eden atlama kulelerini merak edereke Kiremitlik Ta
Erzurum Ajans-Erzurum 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları hazırlıkları son sürat devam ederken vatandaşlarda da çalışmalarla ilgili son gelişmeleri yerinde takip ediyor. Çok sayıda vatandaşın bilgi edinmek maksadıyla çalışma yapılan alanlarda inceleme yapıyor. Tesislerle ilgili bilgi ise ya İl Gençlik ve Spor Müdürü tarafından, ya da tesisin inşaatını yapan müteahhit tarafından veriliyor. Vatandaşlar çalışmalar konusunda edindikleri bilgiler sonrasında ise, "Allah devlete ve millette zeval vermesin, Allah yar ve yardımcınız olsun" şeklinde dualarla tesis alanından ayrılıyor.

Eksiklik var mı yok mu diye atlama kulelerini incelemeye çıktığını esprili bir şekilde dile getiren Şahamettin Özdemir, atlama kuleleriyle ilgili İl Gençlik ve Spor Müdürü Fatih Çintimar tarafından bilgilendirildi. Özdemir çifti, evlerinin yanı başında olan tesislerin 2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları'na yetişip yetişmeyeceğini merak ettiklerini belirttiler. Özdemir çifti, "Evimizin önünde sürekli arabalar gelip geçiyordu. Yukarda da hummalı bir çalışma vardı. Merak ettik, ikindi namazını kıldıktan sonra geze geze atlama kulelerine çıktık. Tesisler çok güzel olmuş. Allah devlete millete zeval vermesin, Allah yardımcınız olsun." diyerek çalışanlar için dua etti. Esprili bir yolla kendisinin başmühendis olduğunu dile getiren Şahamettin Özdemir, "Ben baş mühendis hanım da yardımcım. Kuleler iyi olmuş, eksiklik yok. Onayı verdim." diye konuştu.

Çok sayıda vatandaşın 2011 için yapılacak tesis inşaatlarını ziyaret ederek bilgi aldığını dile getiren Erzurum Gençlik ve Spor Müdürü Fatih Çintimar ise gelen vatandaşları çalışmalar hakkında bilgilendirerek gönderdiklerini dile getirdi. Bilgilendirmeler sonucunda vatandaşların memnun ayrıldığını vurgulayan Çintimar, ziyaretçilerin aklında soru işareti kalmadığını ifade etti. Vatandaşların yanında çok sayıda bürokratın da bu alanları incelediğini ifade eden Çintimar, "Tesis çalışmalarımız çok iyi gidiyor. Bu çalışmalar 2010'un ortalarına doğru bitecek. Bize tanınan süre 2010 aralık ayıydı. Ama ondan önce teslim edeceğiz. Şu an tesislerin yüzde 80'i bitmiş durumda. Sağ olsun vatandaşlarımızda çalışmalara karşı ilgisiz değiller. Tesisleri gelip bizzat yerinde inceliyorlar. Bu da bizi memnun ediyor"dedi.(Rıdvan ÖLMEZ/Cihan)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.