Bölge Haber Girişi : 28 Aralık 2009 01:54

Erzurumspor'dan ilginç eylem!...

Erzurumspor'dan ilginç eylem!...
Erzurumspor'da futbolcular ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle hem maç içinde, hem de maçtan sonra ilginç protesto eylemi yaptı.

Erzurum Ajans-Türkiye Futbol Federsyonu (TFF) 2. Lig B kategorisi 3. Grupta mücadele eden Erzurumspor, bugün yenildiği Trabzon Karadenizspor maçına eylemleriyle damgasını vurdu. Saat 13.30'da Cemal Gürsel Stadyumu'nda oynanan maçta Trabzon Karadenizspor ile karşılaşan Erzurumsporlu futbolcular, orta hakem Oğuz Kaan Turan'ın başlama düdüğü ile birlikte yaklaşık bir dakika bulundukları yerden hareket etmedi. Bu sırada rakip takım oyuncuları kendi yarı alanlarında pas yaptı.

Trabzon Karadenizspor'un 1-0 kazandığı maç sonunda futbolcuların protestoları devam etti. Maç sonunda sahadan ayrılmayan mavi- beyazlı futbolcular, siyah bez üzerine, 'Bizden bu kadar' yazılı pankart açarak ilk yarının son maçında yaşanan ilgisizliğe tepki gösterdi. Orta sahada bir süre oturma eylemi yapan futbolculara stada gelen 50 kişilik taraftar da destek verdi. 'Sahipsiz memleket', "rzurum sizinle gurur duyuyor' sloganları atan taraftarlar, futbolcuları tribünlere çağırdı.

Erzurumsporlu futbolculardan kaptan Emin, Aykan ve Umut, gönüllü olarak tek bir kuruş almadan ilk yarı sonuna kadar mücadele ettiklerini belirterek, yaşanan ilgisizlik karşısında ikinci yarı maçlarına çıkmayacaklarını açıkladı. Yaşananların üzüntü verici olduğunu dile getiren futbolculardan Savaş Turan, "Bizden bu kadar. Artık Erzurumspor defteri kapanmıştır. Bugüne kadar cebimizden para harcayıp maçlara çıktık. Bizler onur mücadelesi verdik. Bizlere destek veren az sayıda taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Erzurumspor'un eski başkanlarından Cemal Polat ise çok üzgün olduğunu belirterek, Erzurumlu Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı eleştirdi. Polat, "Erzurum'u yönetenler de halkı da bu takımı yalnız bıraktı. Bugün tribünlerin dolu olması gerekirdi. Ama maalesef bu doluluğu göremedik. Şehri yönetenler, seçilenler ve bakan olanlar Türkiye'nin bakanı oluyor. Şimdi birileri kınalarını yakabilir. Tarih bunlardan hesap soracak. Sağlık Bakını'nın bu kulübün kapanması için destek verdiğini duymak bizleri daha çok üzüyor. Bu şehide doğup, büyüyeksin siyasteçi, milletvekili ve bakan olacaksın ama takıma sırtını döneceksin olmaz böyle şey. Artık Erzurumspor 3. lige düşmüş" diye konuştu.

Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı eylem sonunda bazı futbolcu, yönetici ve taraflarlar gözyaşlarını tutamadı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.