Bölge Haber Girişi : 25 Ocak 2010 12:06

Erzurumspor'da bütün umutlar tükendi!..

Erzurumspor'da bütün umutlar tükendi!..
Erzurumspor Klasman Grubu'nda ikinci yarının ilk maçında deplasmanda oynaması gereken Pursaklarspor maçına çıkamadı.
Erzurum Ajans-Erzurumspor Klasman Grubu’nda ikinci yarının ilk maçında deplasmanda oynaması gereken Pursaklarspor maçına çıkamadı.

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in öncülüğünde 9 Ocak Cumartesi günü yapılan “Ortak akıl, ortak karar” toplantısından bir sonuç alınamaması üzerine Erzurumspor, mücadele ettiği TFF 2. Lig 3’ncü Grup’taki sezonunun ikinci yarısına çıkamadı.


Geçmiş yıllarda Erzurumspor’un formasını giymiş, futbolcu ve teknik adamlara olan 1 milyon 571 bin TL’lik borcu nedeniyle transfer yasağı konulan, başkanı, yöneticisi hatta teknik direktörü bile bulunmayan Erzurumspor’un borçlarının ödenerek, yaşatılması amacıyla düzenlenen “Ortak akıl, ortak karar” toplantısında valilik ve büyükşehir belediyesi 750 bin TL, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Lütfü Yücelik de 750 bin TL maddi destek sözü vermiş, kulüpten alacaklı eski başkanlar Tefik Özel ve Bekir Ilıcalı da kulübün önünde engel olmayacaklarını belirterek, alacaklarından vazgeçme sözü vermişti. Ancak toplantının ardından eski başkanlar Özel ve Ilıcalı’nın ‘paramızı isteriz’ diyerek, sözlerinden geri adım atması, para yardımında bulunma sözü veren valilik, belediye ve ETSO’nun da taahhütlerini yerine getirmemesi üzerine Erzurumspor, ligin ikinci yarısına çıkamadı.


Ekonomik sorunlar ve ligin ilk yarısında mücadele eden oyuncuların takımdan ayrılması nedeniyle ikinci yarının ilk maçı olan Pursaklar deplasmanına gidemeyen Mavi Beyazlılar, maçın başlama saati olan 13.30’da maça çıkamadı. Bu sezon ikinci kez maça çıkamayan Erzurumspor, TFF talimatları gereği ligden ihraç edilecek.


Erzurumspor, daha önce de sezonun ilk yarısının 3’ncü haftasında deplasmanda oynanması gereken Kırşehirspor maçına gidememişti. Kırşehirspor maçına çıkamadığı için 3-0 hükmen mağlup edilip, 3 puanı da silinen Erzurumspor, ligin ilk yarısını 2 puanla 12 takımlı grupta, son sırada tamamlamıştı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.