Bölge Haber Girişi : 18 Haziran 2011 00:02

Erzurumspor tesislerini kimse kullanamaz!..

Erzurumspor tesislerini kimse kullanamaz!..
Erzurum 31 Temmuz'da dev bir futbol heyecanına hazırlanıyor... Şehirdeki futbol sohbetlerinin başlıca konusu ise Erzurumspor... Ömer Nazmi, Erzurumspor'un unutulmayan Başkanı Cemal Polat ile kulübün içerisinde bulunduğu son durumu ve bir türlü kapanma
Erzurum Ajans-Erzurum 31 Temmuz'da dev bir futbol heyecanına hazırlanıyor...  Fenerbahçe ile Beşiktaş 'Süper Kupa' için  yeni adı Erzurum Stadyumu olan Cemal Gürsel'de tarihi bir maç yapacaklar.
 
Bu organizasyonla birlikte şehirde yeniden  alevlenen futbol sohbetlerinin başlıca konusu ise Erzurumspor...  Ömer Nazmi, Erzurumspor'un unutulmayan Başkanı Cemal Polat ile kulübün  içerisinde bulunduğu son durumu ve bir türlü kapanmayan hesaplarını konuştu... İşte o söyleşi:
 
***

Sayın Küçükler,Erzurumspor'un 14 tirilyon 500 milyar borcu olduğunu söyledi. Siz neler söyleyeceksiniz?

Sayın Polat'la selamsız sabahsız konuşmaya bu soruyla başladığım sanılmasın. Erzurumspor konusunda çok dertli olduğunu anladığım anda bu soruyu yönelttim. Ve kızgınlıkla sitemin karıştığı bir ifadeyle anlatmaya başladı.

"Evet, ben de  basından takip ettim, 14.5 trilyon borcu olduğunu söyledi.  Ben bıraktığım zaman iki trilyon sekizyüz milyar borçla bıraktım; bunun sekizyüz milyarı  yönetim kurulunun alacaklarıydı, biz onları zaten teberru ettik. Geriye 2 tirilyon lira bir borç kaldı; ki o borçlar o günün güncellenmiş borçlarıydı. Yani  faizi, icrası herşey dahildir buna."

 

Futbolcu borçları bu rakamın içinde mi?

 "Hayır, bu borçlar piyasaya olan borçlardır. Bunun içinde futbolcu borcu yoktur. Bu borçlardan yaklaşık üç yüz milyar lira da o iki tirilyonun içindedir, nazım hesap dediğimiz, yani borcu ödenmiş evrağı alınmamış borçlardır; bunlar da zaten olmayan borçtur. Bu da demektir ki; biz, bir tirilyon yedi yüz milyar net borç bıraktık ve şimdi de Erzurmspor'un borcunun 14.5 trilyon lira olduğunu Sayın Küçükler'in basında çıkan sözlerinden öğrenmiş olduk. Bir de Sayın Başkan ordaki ifadesinde şöyle diyor, 'bugüne kadar çok yardım ettik; ama yönetimlerdeki kötü alaşkanlıklardan dolayı artık yapacak bir şey kalmadı.' "

"Kötü alışkanlık," derken neyi kastetmiş olabilir?


"Her halde kötü yönetildiğini ima etmekte. Ben de Sayın Başkan'a şunu sormak istiyorum... Bizim yönetimimizin bıraktığı borç belli, şimdi açıklanan borç da ortada; bu aradaki farkın, yani 13 trilyon farkın dökümünün yapılarak açıklanması gerekir. Kimlere ne kadar borç var, bunların açıklanması lazım... Yine Başkan'a sormak istiyorum; kendi döneminde Erzurumspor yönetimine gelenler, kimlerin ricası ve tavassutu ile geldi. Ve bu kişilerin Erzurumspor'dan alacağı var mıdır; varsa ne kadardır? Bunların açıklanması gerekir... Ayrıca Ankara'da bir kahvaltıda karşılaştığımızda bana aynen şunu söyledi. "Bekir Ilıcalı'nın alacağı yok, benim Erzurum piyasasından teberru olarak topladığım paraları bu arkadaşlar keni alacakları gibi blançoya yansıtmışlar," ifadesinin açıklığa kavuşturulması lazım. "
 
Bunu size mi söyledi?
 
"Evet, Bekir Ilıcalı'nın bir oyla ibra edildiği kongrenin üç gün sonrası bir kahvaltıda söylemişti. Elbette bunu inkar edecek olursa yapacağım bir şey yok, yanımda kayıt cihazı gezdirecek değilim. Ancak, yaklaşık üç ay önce yerel basında bunlar yer aldı ve tekzip görmedi."

ERZURUMSPOR VE MANKENLER!... 

Sizin söylediğiniz iddia edilen bir söz var, "Erzurumspor'u ben çıkardım, ben düşürürüm;" bir de bu mankenler konusu nedir?


"Böyle bir cümleyi hiç bir zaman kullanmadım. Aklı olan biri asla böyle bir şey söylemez, vicdanı olan birinin de zaten aklının ucundan bile geçmez o cümle. Eğer söylemiş isem, mutlaka birinin yanında söylemişimdir, o zaman o kişi kimse çıkıp söylesin. Erzurum'da Mahallebaşı'nda yalan söyleyen biri Gürcükapı'da kendi yalanına inanıyor.  Mankenler konusuna gelince; benim yöneticilik yaptığım zaman Erzurumspor olarak sezon açılışında Erzurumluyu eğlendirecek bir atmosfer oluşsun istedik ve bu görevi de İbrahim Erkal'a verdik; O da karşılıksız olarak birkaç mankeni getirdi. Bu benim özel hayatım ve ilişkilerim olarak söylendi. Ben kendimi bilen biriyim. Bu tür söylentilere asla önem vermem ve itibar etmem. Söylentide kalan şeyler bunlar."

VE YİNE FUTBOL

Sizce Erzurum Büyükşehir Belediyespor başarılı olacak mı?

"Erzurum Büyükşehir Belediyespor beni ilgilendirmiyor. Benim gönlümde yatan Erzurumspor'dur. Erzurumspor bütün Erzurum'u kapsarken, diğeri sadece bir belediye takımı algısı veriyor insanların zihninde. Ben tekrar Erzurumspor konusuna dönerek şunu söylemek isterim ki, Erzurumspor her zaman siyaset üstü olmuştur. Şunu tekrar Sayın Başkan Küçükler'e sormak istiyorum. Belediye Başkanı olduktan sonra, Erzurumspor'a ne kadar maddi destek sağlamıştır ve nasıl sağlamıştır. Kimlerin zamanında ne kadar borç edinilmiştir; bunların dökümanları nedir?.. 14.5 trilyon borçtan bahsederek kenara çekilemez. Bunu söyleyerek eski yönetimlerin tümünü zan altında bırakmaya hakkı yoktur."

"AHMET KÜÇÜKLER AKLINA İYİ SOKSUN"

Sizin Erzurumspor'dan alacak verecek meselesi ne durumda?

"Ben, alacağım olan 510 milyar lirayı teberru ederek makbuzumu aldım. Daha sonra kefaletimden kaynaklanan Bahri Köse'ye olan borca karşılık aileme ait olan arsayı vererek 200 milyar lira alacağa geçtim. Ben her zaman söylüyorum, Erzurumspor'un önünün açılması için bundan da vazgeçerim; ancak şunu biliyorum ki iki başkanın birisi alacaklarına karşı tedbir koydurmuş, diğeri de alacağından vazgeçmeyeceğini söylemiş. Yani iş benim alacağım 200 milyar liraya kalırsa, Erzurumspor için feda olsun...  Zaten torba yasa ile gündemen gelen son on yılın başkanlarına sigorta ve vergi borçları rücu edildi, ben de benim dönemime ait olanlar için vergi dairesine mürecaat ettim, yapılandırma  gerçekleşti.Ben borcumu ödeyeceğim. Bunu söylerken de ilave deyim, Sayın Küçükler aklına iyi soksun, Belediyespor asla Erzurumspor tesislerini kullanamaz. Tesislerden doğan sigorta ve vergi borcunu ben öderken o tesisleri Belediyespor kullanamaz."

HAVADAN SUDAN

Erzurumlu ve Erzurum'da yaşayan biri olarak Erzurum'un huyundan ve suyundan sormasak olmaz; suyunuz nasıl?

"Her Erzurumlu gibi huyumuz da aynı suyumuz da!.. (Gülüşmeler) Şu kadar para harcanmış, şu tesis yapılmış ben buna değil, musluğumdan akan suya bakarım!"
Trafik?
"Rezalet!"
Park yeri?
"Eziyet!"

Hangi diziyi izliyorsunuz?

"Şu an izlediğim Erzurumspor, tekarar söylüyorum; eğer, Erzurumludan Erzurumspor için para toplanmış ise bunun teberru makbuzu nerede; makbuz yoksa para nerede?" (Röportaj: Ömer NAZMi - www.erzurumajans.com )

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.