Magazin Haber Girişi : 08 Mart 2016 19:30

Erzurumlu müzisyen kadına şiddet için yazdı

Erzurumlu  müzisyen kadına şiddet için yazdı
Erzurumlu müzisyen Selçuk Yılmaz, kadına şiddetin şarkısını yaptı.
Erzurumajans-Erzurumlu müzisyen Selçuk Yılmaz, kadına şiddetin şarkısını yaptı. Şiddet uygulayanlara yönelik tepkisini bu şekilde dile getirmek istediğini söyleyen Yılmaz, klip bile çektirdiği şarkısı için "Dillere düşmesini çok istiyorum. Farkındalık oluşturabilmek için bu melodiler herkesin dilinde olmalı" dedi.

Erzurumlu Selçuk Yılmaz, toplumun en önemli sorunlarından biri haline gelen kadına yönelik şiddetle ilgili Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi. Hemen her gün gazetelerde okuduğu ve TV'lerde izlediği kadına şiddet haberlerinden etkilenen müzisyen Yılmaz 'Kadına Şiddete Hayır' adında şarkı besteledi. Söz ve müziği kendine ait olan şarkı için bir de klip hazırlatan Yılmaz, amacının farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi. 

Türkiye'de yaşayan her iki kadından birinin fiziksel ya da cinsel şiddete maruz kaldığını anımsatan Yılmaz, yine ülkede son 5 yıl içinde kadına yönelik şiddet yüzde bin 500 arttığını belirtti. Kadınlara, genç kızlara yönelik şiddet haberlerini izlerken çok etkilendiğini anlatan Yılmaz, "Birey olarak bu konuda bir şeyler yapmak istedim. Daha önce kadına şiddet konusuna dikkat çekmek için birkaç klip izlemiştim ama bu konuda hiç şarkı yapılmadığını öğrendim. Hemen sözlerini yazdım ve şarkıyı besteledim. Sonrasında aklıma klip yapmak geldi ve bu konuda profesyonel bir destek aldım ve ortaya güzel bir çalışma çıktı" dedi.

"FARKINDALIK OLUŞSUN İSTİYORUZ"

Çello müziğiyle başlayan klibin yönetmenliğini yapan Erzurum Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Mehmet Yıldız da şarkıya uygun bir senaryo hazırladıklarını belirtti. Şiddete uğramış 5 kadının eğlencedeyken bile yaşadıkları travmayı konu alan klibin farkındalık oluşturmasını istediklerini ifade eden Mehmet Yıldız, "Müzik, sanat, kitlelere daha kolay ulaşır. Selçuk Yılmaz böyle bir beste ortaya çıkarınca, projesini kliple taçlandırdık. Umuyorum şarkı dilden dile dolaşır. Kadınlarımız, genç kızlarımız hiçbir zaman şiddete uğramaz ve mağdur olmazlar" diye konuştu.

Bu arada işaret dilinin de kullanıldığı klipte Alev Mercan, Gülsüm Yalçın, Özden Çiftçi, Kardelen Kılıç, Gözde Yılmaz, Taner Köse, Samet Talayman, Melih Karaman, Ömer Menteşe, Serkan Yanar ve çocuk oyuncu Cihangir Yılmaz rol aldı.

O ŞARKININ SÖZLERİ:

Dur kardeşim hele bir düşün
Herkesi doğuran bir ana var
Cennet bile ayaklarında
Baş tacıdır tüm kadınlar
Kadın hayat, kadın düzendir
Kadın saygının ta kendisi
Sevgini göster, saygını göster
Ol dünyanın efendisi
Dur diyoruz dur bu gidişe
Kadına şiddete hayır
Son veriyoruz son ver bu işe
Kadına şiddete hayır
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.