Bölge Haber Girişi : 09 Şubat 2010 17:12

Erzurumlu karateciye çoşkulu karşılama!..

Erzurumlu karateciye çoşkulu karşılama!..
Avrupa fatihi milli karateci Rahmetullah Enes Kaya, bu sabah Erzurum'a döndü. Avrupa üçüncüsü olarak bronz madalya kazanan Kaya, Antrenörü Ahmet Çelebi ile birlikte Erzurum Havalimanında krallar gibi karşılandı.
Erzurum Ajans-Avrupa fatihi milli karateci Rahmetullah Enes Kaya, bu sabah Erzurum’a döndü. Avrupa üçüncüsü olarak bronz madalya kazanan Kaya, Antrenörü Ahmet Çelebi ile birlikte Erzurum Havalimanında krallar gibi karşılandı.

3 gün süren müsabakalara 41 ülkeden 765 sporcu iştirak etti. Genç erkekler 55 kg. da tatamiye çıkan Erzurumlu karateci Enes Kaya ilk turda Kıbrıs Rum Kesiminden Loısıdes’i 2-0, ikinci turda Montenogro’dan Bulatoviç’i 6-0 yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde İngiltereden R. Jay ile karşılaşan Kaya uzatmada 2-1 müsabakadan mağlup ayrıldı. İngiliz rakibinin finale çıkması ile 3. lük şansını yakalayan Kaya İtalyadan L. Maresca’yı 6-0 ve Gürcistandan A. Abshilava ‘yı 5-1 yenerek bronz madalyanın sahibi oldu.

Erzurum’a da karate tarihinde ilk kez Avrupa üçüncülüğü kazandıran Milli karateci, dün Erzurum Havalimanında Çelebispor Kulübü Başkanı Ensar Şahiner, Özel Aziziye Lisesi Müdürü Mustafa Gürhan, Müdür Yardımcısı Fatih Akaslan, öğrenciler ve Çelebisporlu karateciler tarafından karşılandı. Çiçekler sunulan milli karateci gördüğü ilgi karşısında bir hayli duygulandı. Omuzlara alınan Milli karateci Rahmetullah Enes Kaya, Avrupa üçüncüsü olmanın gururunu yaşadı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.