Teknoloji Haber Girişi : 19 Kasım 2015 19:30

Erzurumlu çocuklar android programlarıyla tanıştı

Erzurumlu çocuklar android programlarıyla tanıştı
Yaklaşık 3 ay önce teknoloji platformu olarak kurulan ve Dijital dönüşümler üzerine çalışan bir internet hareketi olan Dijital Gelecek Hareketi Erzurum'da bir eğitim verdi.
Erzurumajans-Yaklaşık 3 ay önce teknoloji platformu olarak kurulan ve Dijital dönüşümler üzerine çalışan bir internet hareketi olan Dijital Gelecek Hareketi Erzurum'da bir eğitim verdi. 

Yoğun ilginin gözlemlendiği etkinlikte 20'ye yakın öğrenciye Android ile pratik olarak uygulama geliştirme eğitimi verildi. Erzurum'da ilk kez gerçekleşen APPInventor eğitimi Dijital Gelecek Hareketi kurucusu Muzaffer Hayta tarafından verildi. Android üzerine çeşitli uygulamalar geliştiren çocuklar gerçekleşen sohbette dijital dünyanın derinliklerine de daldılar.

BAŞARIYA ULAŞMANIN YOLLARI KEŞFEDİLDİ

Özel Bilge Koleji Anadolu Lisesi'nin geleneksel olarak düzenlediği "Hayatın İçinden İnsan Öyküleri " adlı programda teknolojinin hayatımıza girmesiyle anlam ve önem kazanan çeşitli noktalara değinen Hayta; başarının sabrederek,inanarak ve çok çalışarak gelebileceğine vurgu yaptı. Bu konuda ise öğrenciler kendilerini tanıma konusunda neler yapabileceklerini ve hedef belirlerken nelere dikkat edilmesi gerektiğini keşfettiler.

İLK ANDROİD UYGULAMALARINI YAPTILAR

APPInventor eğitimine katılan öğrenciler daha önce de Android uygulama geliştirilebileceğini duyduklarını fakat bu kadar kolay olduğunu yeni öğrendiklerini dile getirdi. Çeşitli projeleri kafalarında canlandıran öğrenciler ilerleyen zamanlarda Android oyunlar geliştirerek yurtdışında da insanların bu oyunu kullandırtmak istediklerini belirtti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.