Bölge Haber Girişi : 24 Mart 2010 03:37

Erzurumlu çobanlara cep telefonu müjdesi!..

Erzurumlu çobanlara cep telefonu müjdesi!..
Doğu Anadolu Tarımsal Üreticiler ve Besiciler Birliği Başkanı Nazmi Ilıcalı hayvancılıktaki veri tabanlarını doğru alabilmek için ilginç bir uygulamaya hazırlanıyor. Ilıcalı köylerdeki tüm çobanlara cep telefonu dağıtacaklarını açıkladı.

Erzurum Ajans-Zamanlarının büyük bir çoğunluğunu dağlarda geçiren çobanlar artık istedikleri zaman istedikleri kişilerle rahatça konuşabilecek. Hayvancılıktaki veri tabanlarını doğru öğrenebilmek için çobanlara cep telefonları dağıtacaklarını açıklayan Doğu Anadolu Tarımsal Üreticiler ve Besiciler Birliği Başkanı Nazmi Ilıcalı, önemli bir hizmete daha imza atmaya hazırlanırken, çobanlarıda sevindirecek bir haber verdi.

Doğu Anadolu Tarımsal Üreticiler ve Besiciler Birliği (DOĞTARBESBİR) Başkanı Nazmi Ilıcalı, Erzurum'da hayvancılıkta veri tabanlarının doğru yansıtılmadığını ifade ederek veri tabanının doğrusunu öğrenmek için köylerdeki bütün çobanlara cep telefonu dağıtacaklarını belirtti.
Bölgede hayvancılığın kan kaybetmesinin asıl sebebinin ise üreticinin karşılaştığı sıkıntıyı danışacağı, öğreneceği, sahada yol gösterecek mekanizmanın olmayışından kaynaklandığını belirten Ilıcalı, "Biz bu kapsamda konuya el atıyoruz. Bölgemizde tarım ve hayvancılığın yeniden canlanması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tarım Bakanlığı yüzde 40 inek ve ahır desteği vermeye başladı. Bunu fırsat bilen Ankara'dan bazı kişiler çantaları alıp bölgemize koşuyorlar. Adeta bu insanlar dolaylı yoldan çiftçilerimizi dolandırıyorlar. Biz ise bu kapsamda Tarım Bakanlığı'ndan işi bilen yetkili ve finans kurumlarından konuya vakıf insanlar getirerek çiftçilerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz." dedi.
Bölgedeki önemli bir konunun da hayvancılıkta mevcut belirlenen veri tabanlarının yanlış olduğunu, güncelleme yapılmadığını kaydeden Ilıcalı, "Biz veri tabanı kuruyoruz şimdi. İlimizdeki tüm çobanlara bir adet cep telefonu hediye edeceğiz. Köyde veri tabanını en iyi tabi ki hayvanları otlatan çoban bilir. Bu şekilde veri tabanını doğru ve güncel alacağız. Mesela bir köyde ölen hayvan sayısı yeni doğan hayvan sayısını çoban aracılığıyla gün gün öğreneceğiz." diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.