Bölge Haber Girişi : 07 Haziran 2010 16:14

Erzurum'dan Ulusal arenaya!..

Erzurum'dan Ulusal arenaya!..
Merkezi Erzurum'da bulunan Karadayı Group, ülke genelinde de adından söz ettirmeye devam ediyor.

Erzurum Ajans-Yaşanan krize rağmen yatırımlarına ara vermeksizin devam eden ve oluşturduğu istihdam alanını her geçen gün daha da büyüten Karadayı Group’un ülke genelindeki inşaat sektöründe önemli bir yere sahip olması Erzurum’un yüz akı olarak değerlendiriliyor. Firmanın son yıllarda şehirdeki vergi rekortmenleri arasında ilk sıralarda yer alması da, yine Erzurumlunun takdirini kazanan önemli bir özelliği olarak dikkat çekiyor. Daha önce Erzurum’a 5 bine yakın konut kazandıran ve İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi şehirlerde de çok sayıda konut inşasında bulunan Karadayı Group, şimdi ise yine İstanbul’da 300 adetlik bir rezidans ile Bursa’da 44 adet villa yapımında bulunuyor. 

ERZURUM’UN ADINI TAŞIYOR

Firmanın çalışmaları hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Karadayı, gerek Erzurum’daki yatırımlarına, gerekse ülke geneline yayılan çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini belirterek, “Bir Erzurumlu olarak, Erzurum’daki firmamızın ülke çapında önemli işlere imza atması idealimizi gerçekleştirmiş olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

İnşaat malzemelerinin Erzurum’dan alımından, çalıştırılan işçilerin Erzurumlu olmasına değin her şeyde Erzurum’u dikkate aldıklarını söyleyen Karadayı, beyin ve sermaye göçüne dur demenin yolunun özveriden geçtiğini aktardı. 

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE LOKOMOTİF

Aynı zamanda Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Ahmet Karadayı ülke ve Erzurum’daki genel konut eğilimini de değerlendirdi. “Tüm dünyada insanlar, gelir düzeyleri yükseldikçe, görsel zevklerine uygun, yüksek frekanslı ve pahalı malzemelere yöneliyor” diyen Karadayı, “bu durum Erzurum için de geçerli. Lüks inşaatlara doğru bir yönelim var. Bu gidişata paralel olarak firmamız da varolan konumunu irdeleyerek nerede bulunması gerektiğini tespit etmiş durumda. Yeni eğilimler yönünde kendimizi yenileyip, kararlı adımlar atmaktayız. Piyasa koşullarından geri kalmadan projelerimizi daha da geliştirmek zorunda olduğumuzun bilincindeyiz. Bu anlamda Erzurum’un kentsel dönüşümünde lokomotif rol oynamak gibi bir idealimiz de var” şeklinde konuştu.

HÜKÜMET’TEN İSTEKLER

Tüm dünyayı kasıp kavuran ve ülkemizde de etkisini hissettiren ekonomik krizin inşaat sektörüne yansımaları üzerine de görüşlerini dile getiren Ahmet Karadayı, hükümetin krize karşın inşaat sektörünü dirençli hale getirebilmesi için özellikle özel sektör merkezli bir takım teşvik uygulamalarına gitmesi gerektiğini de vurguladı. Karadayı, “dar ve orta gelirlilerin ödeyebileceği şartlarda finansal imkanlar sağlanması, kredi faiz oranlarının ve ödeme koşullarının sübvanse edilmesi olumlu olacaktır” dedi.

Bu yolla konut satışlarının artacağını ve dolayısıyla inşaat sektörünün daha da canlanacağını ifade eden Karadayı ayrıca şunları da dile getirdi: “Özel sektörün orta ve alt gelirlilere yönelik uygun fiyatlı konut projeleri üretebilmesi için arsa payından ve malzemeden alınan KDV oranı düşürülmelidir.  Ruhsat, iskan, tapu gibi harçlarda da bazı indirimlere gidilmesi, bu tip projelerin satış sözleşmesinden damga vergisi alınmaması gibi teşviklerle özel sektör desteklenebilir. Ne oranda özel sektörün yükü azalırsa, o oranda dar gelirli vatandaşlara konut üretme imkanı da artacaktır”.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.