Bölge Haber Girişi : 05 Mart 2011 13:56

Erzurum'dan Japonlara yatırım çağrısı!..

Erzurum'dan Japonlara yatırım çağrısı!..
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, bir süre önce Türkiye pazarına giren Japon ilaç firması Takeda'ya Erzurum'a yatırım yapma çağrısında bulundu.

Erzurum Ajans-Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, bir süre önce Türkiye pazarına giren Japon ilaç firması Takeda’ya Erzurum’a yatırım yapma çağrısında bulundu.


Takeda’nın Türkiye Genel Müdürü Ayşe Uysal Torun’a bir davet mektubu gönderen Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Takeda’nın Türkiye Ofisi açılışının Türkiye ekonomisi, ilaç endüstrisi ve toplum sağlığı için hayırlı olması temennisinde bulundu. Yabancı sermaye yatırımlarının ülke ekonomisine güç kattığını belirtti.

Başkan Yücelik mektubunda şu ifadelere yer verdi, “Bu itibarla, Takeda Pharmaceutıcals şirketinin Türkiye ofisini açarak önemli bir yatırıma imza attığını belirtmek isterim. Ülkemiz, küreselleşmenin gereği olarak hızlı bir şekilde değişim yaşarken, 81 vilayetinin kalkınmışlık düzeyini ve sektörel önceliklerini de artık daha da netleşmiş ve teşvik yasalarıyla kalkınma hedeflerine ulaşmak istemektedir. Kuşkusuz; yeni çıkan Teşvik Yasası kapsamında 4. Bölgede yer alan Erzurum için de yeni yatırım fırsatları giderek önem kazanmaktadır. Bu noktadan hareketle, siz TAKEDA Türkiye ve Japon yetkililerini Dadaşlar Diyarı Erzurum’a davet ediyor, uygun gördüğünüz bir tarihte sizleri ağırlamaktan memnuniyet ve onur duyacağımı belirtmek istiyorum.”

Başkan Lütfü Yücelik, Japon ilaç firması Takeda’ya gönderdiği davet mektubunda, bölgede uygulanan teşvikler ve yabancı yatırımcılara sağlanan imkanları da içeren bilgileri paylaştı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.