Bölge Haber Girişi : 27 Aralık 2009 21:05

Erzurum'dan İsrail'e protesto!..

Erzurum'dan İsrail'e protesto!..
Erzurum Sivil Toplum Platformu, İsrail'in Filistin'e uyguladığı tecrit politikasını protesto etti

Erzurum Ajans-Sivil Toplum Platformu (ESP), İsrail'in Filistin'e uyguladığı tecrit politikasını protesto etti.ESP üyeleri Erzurum Lalapaşa Camii önünde öğlen namazı sonrası basın açıklaması yaptı.


Açıklamayı ESP adına okuyan Memur-Sen Erzurum Şube Başkanı Dursun Mehmet Dindi, peygamberler ülkesi Filistin'in uzun süredir işgal altında olduğunu hatırlattı.

İsrail'i peygamber katili olarak niteleyen Dindi, ilahi adaletin bir gün mutlaka tecelli edeceğini söyledi.

 

2008 yılının Filistin için siyasi bölünmüşlüğün devamı, ambargo yüzünden yokluk ve sefaletin zirve yaptığı yıl olarak tarihe geçtiğinin altını çizen Dindi, "Hamas'ın hükümete gelmesiyle İsrail tarafından başlatılan tecrit politikası, dünyanın sessiz kalması ile 2 milyon insanın aç bırakılarak yavaş yavaş katledilmesi operasyonuna dönüşmüştür." ifadelerini kullandı.

 

İsrail'in Gazze halkına yönelik giriştiği saldırının yaralarının hala sarılmadığını belirten Dindi, çeşitli kimyasal ve yasaklı silahlarla yapılan katliamın uygulanan ambargo ile devam ettirildiğine dikkat çekti.

 

Dindi, şu ifadeleri kullandı: "Dünyanın erdemli insanlarının Londra'dan Gazze'ye kadar ambargoyu delmek ve Gazze halkına biraz olsun nefes aldırmak için giriştikleri onurlu yolculuğu destekliyor ve Allah'tan yardım diliyoruz. Soykırıma, açlığa ve yokluğa maruz bırakılan Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu tüm dünyaya haykırıyoruz."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.