Bölge Haber Girişi : 21 Şubat 2010 01:47

Erzurum'daki bir hukuk dramıdır!..

Erzurum'daki bir  hukuk dramıdır!..
CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, "Erzurum'daki bir hukuk dramıdır. Hukuk dramı hukuku korumak adına yapılıyorsa, hukuk adına hukuk katlediliyorsa orada ciddi sorunlar vardır" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin yarınki il kongresine katılmak üzere geldiği Tokat'ta, parti binasında basın toplantısı düzenledi.

İktidarın görmek istediğini gördüğünü, görmek istemediğini görmediğini savunan Kılıçdaroğlu, "Bunun en somut örneği, Erzincan ve Erzurum'da yaşanan olaylardır" dedi.

"Ben daha önce arama yapılacak adres kısmı kapatılmış bir mahkeme kararı ile adres kısmı açık olan bir mahkeme kararını açıklamıştım. O dönem değişik açıklamalar gündeme gelmişti" diyen Kılıçdaroğlu, "Erzurum'daki bir hukuk dramıdır. Hukuk dramı hukuku korumak adına yapılıyorsa, hukuk adına hukuk katlediliyorsa orada ciddi sorunlar vardır. Bütün hukuk çevreleri aşağı yukarı yapılan işin yanlışlığına dikkat çektiler. Ama bir ülkenin Adalet Bakanı, adaletin Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nca gasp edildiğini söyleyebiliyor. Hani bunu söyleyen kişi de adalet kavramı olsa diyeceğiz ki hadi bu eleştiriyi de sinemize çekeceğiz. Zaten bu ülkede gerçek anlamda adalet olsaydı o kişi Adalet Bakanı olamazdı. Geçmişinde Ali Dibo markası olan birisi normal, sağlıklı çalışan, hukuku çalışan bir demokraside Adalet Bakanı olamaz" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Eskiden yandaş
medya vardı. Şimdi yandaş yargı kavramı çıktı. Yargının yandaşlığı olabilir mi? Yargı, yasama ve yürütme dışında üçüncü bir erktir. Yürütme organına bağlı yargı olabilir mi? Adalet Bakanı'nın HSYK'nın aldığı kararı belli bir süre sonra Erzurum'a bildirmesi, Erzurum'daki savcıların kararın alındığını bile bile, o görevden alındıklarını biline biline başka karar veriyorlarsa orada hukuka gasp aranacaksa gasp aramamız gerekiyor" diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.