Bölge Haber Girişi : 12 Ocak 2010 11:49

Erzurum'da YÖK'ün arayışlar toplantısı!..

Erzurum'da YÖK'ün arayışlar toplantısı!..
YÖK Başkanı Özcan, Doğu ve Güneydoğu üniversitelerinin sorunlarını dinlemek üzere Erzurum'a geliyor. Üniversitelerin gelişimi için 'uzmanlaşmış üniversite' modeli incelenecek

Erzurum Ajans-YÖK, doğu ve güneydoğu bölgesindeki üniversitelerin sorunlarını dinleyecek. Erzurum'da gerçekleştirilecek toplantıda rektörler, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ile sorunlarını paylaşacak.
Rektörlerin başta altyapı olmak üzere, kampus ve bina ihtiyacı, öğretim üyesi, öğrenciyi çekebilmek gibi çok sayıda sıkıntısı bulunuyor. Bu yıl Doğu'daki üniversitelerin bütçelerinin 2 kata yakın artırılmasına karşın bu maddi imkanların yetersiz olduğu da YÖK'e iletilecek.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ve YÖK bürokratlarının yarın yapacağı ziyarette 30'a yakın Doğu ve Güneydoğu bölgesinde bulunan üniversitelerin rektörleri dinlenecek. Toplantıda, Özcan, rektörlerin görüşlerini alacak. istişare toplantısında Özcan, bölgenin nasıl cazip hale getirileceği de tartışılacak. YÖK'ün rektörlerle "uzmanlaşmış üniversite" modeli üzerinde tartışacağı ve bu model üzerinde görüşlerin alınacağı da kaydedildi. Kurulan tüm üniversitelerin aynı bölümlerle eğitim vermesinin üniversite sistemini hantallaştıracağı düşüncesinde olan YÖK'ün bölge üniversitelerinin uzmanlaşmalarını önereceği kaydedildi. Doğu'daki üniversitelere kardeş üniversite modeli de tartışılacak.
 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.