Bölge Haber Girişi : 07 Haziran 2010 13:52

Erzurum'da yetenek arayışı sürüyor!..

Erzurum'da yetenek arayışı sürüyor!..
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sporda Özel Yetenekler Arıyoruz projesinde tarama testleri devam ediyor.

Erzurum Ajans-Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Sporda Özel Yetenekler Arıyoruz” projesinde tarama testleri devam ediyor.
Yetenek arayışında ikinci aşama testlerine 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004 ve 2005 doğumlu öğrenciler katıldı. Öğrencilere yaş gruplarına göre 60- 100 ve 60- 200 metre koşuları yaptırıldı. 30 dolayında görevlinin gözetiminde yapılan test taramalarını Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Sporda Özel Yetenekler Arıyoruz Projesi Komite Başkanı Hüdaverdi Uğur, Komite üyesi Bülent Tilkidöğen, Proje Koordinatörü Ahmet Çelebi 2. Aşama test taramalarını yakından takip ettiler.
OLİMPİK MERKEZ SEÇİLMİŞTİ
2012 ve 2016 Olimpiyatlarına iddialı bir şekilde hazırlanmaya çalışan Türkiye, olimpik spor merkezleri oluşturmuştu. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün Türkiye’de seçtiği olimpik merkezlerden birinin Erzurum olması nedeniyle Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü harekete geçerek, 2012 ve 2016 olimpiyatları öncesinde “Sporda Özel Yetenekler Arıyoruz” Projesini hayatiyete geçirmişti. Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan Protokol kapsamında beş binin üzerinde öğrencinin katılımı ile Şükrü Paşa Spor Salonu’nda birinci aşama taraması yapılmıştı.
Cemal Gürsel Stadı yanındaki Atletizm Tartan Pistinde yapılan 2. Aşama Test Taramaları oldukça güzel bir ortamda yapıldı. Büyük bir katılımın olduğu taramalarda öğrenciler pistte ter dökerken, aileleri ve yakınları da çocuklarını taramalarda yalnız bırakmadı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, minik öğrencilere büyük bir ilgi göstererek, bir süre kendileri ile sohbet ederek, hedeflerini sordu.
Bu hafta sonu yapılacak olan taramaların ardından 20 Haziran 2010 tarihinde düzenlenecek törenle geleceğin sporcularına eşofman dağıtılacak. Eşofman dağıtımının ardından yetenekli öğrenciler, sporun çeşitli branşlarına kanalize edilecek. Spor branşlarına yönlendirilecek olan öğrenciler sözleşmeli ve kadrolu antrenörler ile fahri antrenörler nezaretinde çalışmalara tabi tutulacaklar.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, “Bugün burada gerçekten çok güzel bir manzara ile karşı karşıyayız, ailelerin çocuklarının ellerinden tutarak buraya getirmesi bizleri çok mutlu etmiştir. Erzurum zaten bir spor şehri ve bu şehirden Olimpiyatlar için sporcu yetiştirirsek bundan da büyük bir mutluluk ve gurur duyacağız. Burada görev yapan tüm hocalarımızı, antrenörlerimizi ve katılan sporcular ile ailelerini kutluyorum” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.