Bölge Haber Girişi : 14 Ocak 2010 18:53

Erzurum'da 'Varlık Barışı'na büyük ilgi!..

Erzurum'da 'Varlık Barışı'na büyük ilgi!..
Erzurum Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, 'Varlık Barışı' uygulamasından Erzurum’'a 302 mükellefin faydalandığını ifade etti.
Erzurum Ajans-Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, “Varlık Barışı” uygulamasından Erzurum’da 302 mükellefin faydalandığını ifade ederek beyan edilen matrahın 45 milyon 978 bin 040 TL olduğu kentte, vergi miktarının ise, 2 milyon 498 bin 901 TL olduğunu açıkladı.

Vergi Barışı Kanunu ile mükelleflere, yurt dışında veya yurt içindeki varlıklarını kayıt altına aldırmaları ve cüzi miktarda vergi ödemeleri kaydıyla geçmişe dönük vergi incelemelerinde çıkacak sorunları ortadan kaldırma fırsatı verildiğini vurgulayan Erzurum Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, bununla ilgili beyanda bulunma süresinin 31 Aralık 2009’da sona erdiğini kaydetti.

Söz konusu düzenlemenin kapsama alanında bulunan mükelleflerin, mevzuat gereğince gerekli adımları atmış olmalarının, ileride yaşanabilecek sorunları ortadan kaldıracağına dikkati çeken Poyraz, “Mükelleflerimizin sıkıntıya ve cezalı duruma düşmemeleri için elimizden gelen özveriyi gösterdik. Varlık Barışı Kanunu’ndan faydalanmaya davet ettiğimiz vatandaşlarımızın çok önemli bir bölümü, vergi dairelerimize gelerek işlemlerini yaptırdı.” diye konuştu.

5811 Sayılı Bazı Varlıkların Milli Ekonomiye Kazandırılması Hakkındaki Kanun’un, Erzurum’da başarıya ulaştığını vurgulayan Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, “Erzurum’da kanundan istifade etmek için başvuran mükelleflerimiz, kendilerine tanınan tüm kolaylıklardan yararlanma şansı yakaladılar. Eldeki rakamlara göre bir değerlendirme yapacak olursak, kanunun Erzurum’da başarıyla uygulandığını görebiliriz” dedi.

Beyan edilen 45 milyon 978 bin 040 TL’lik matraha, Erzurum’un ilçelerinin dahil olmadığına dikkati çeken Yunus Poyraz, “Açıkladığımız bu rakama, ilçelerimiz dahil değil. Şu anda kurumumuzla ilçeler arasında bilgi transferleri devam ediyor. O rakamlar da elimize ulaşınca, toplamda beyan edilen matrahın 52 milyon TL’yi bulmasını bekliyoruz. Bu da ülke ve Erzurum şartlarında gerçekten çok iyi bir rakamdır.” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.