Bölge Haber Girişi : 22 Mart 2010 02:30

Erzurum'da SODES anlatıldı!

Erzurum'da SODES anlatıldı!
Erzurum'da Sosyal Destek Projesi'nin (SODES) tanıtımı Erzurum Lisesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantı ile yapıldı.

Erzurum Ajans-Erzurum'da Sosyal Destek Projesi'nin (SODES) tanıtımı Erzurum Lisesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantı ile yapıldı.

GAP bölgesindeki illeri kapsayan SODES programı 2010 yılından itibaren DAP'ı da içine aldı. Erzurum Vali Yardımcısı Mehmet Gök, SODES'in amacının GAP (Güneydoğu Anadolu Projesi) ve DAP (Doğu Anadolu Projesi) bölgesindeki illerde sosyal kalkınmanın gerçekleştirilmesi ve sosyal refahın artırılması olduğunu belirtti.

Proje kapsamında 2010 yılı için yaklaşık olarak 165 milyon TL ödenek ayrıldığını ifade eden Mehmet Gök, "Bu ödenekler sosyal işlemlerde, istihdam ve kültür, sanat ve spor alanlarında hazırlanan projelere tahsis edilecektir" dedi.

Vali Yardımcısı Mehmet Gök, Erzurum'un SODES'ten ilk defa bu sene faydalanmaya başlayacağını, SODES'in ilin problemlerini bir nebzede olsa çözmesine katkı sağlayacağına inandığını belirterek, bu programdan azami miktarda ödenek alabilmek için tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, Sivil Toplum Örgütlerinin proje hazırlık çalışmalarına başlamalarını istedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.