Erzurum'da siyaset ısınırken!..

Herkesin bağımlı olduğu şeylerden uzaklaşarak bağımsız aday olmak var şu memlekette!

Seçim süresince dini ve milli değerleri en değerli köşeye kaldırıp, halkın sofrasındaki yarım ekmeği bir ekmek yapmak ve işsiz gençleri kahvehane köşelerinden kurtarmak için kollarını sıvayan bir deli çıkmalı artık!

Asgari ücretin neden bir işe yaramadığını ve emeklilerin ömürlerinin son demlerinde neden geçim işkencesi çektiklerini anlatarak, seçmenlerin anlaması için gerekirse bin kere bağırmalı; bin kere bağırmak yetmedi mi!.. On bin kere, yüz bin kere söylemeli söylenecek sözleri.

Ezan susmaz, bayrak inmez, vatan bölünmez gibi cümleleri ön şart kabul ederek, yaşamın diğer olmazsa olmazlarını dillendirerek hayata geçirmek gayreti ile yola çıkma zamanı geçti bile!

Siyasete küsmüş Hasan amcayı, çorba derdindeki Hatice anayı çağırarak memlekete ortak etmeli, derken ya da dememiz gerekirken MHP'nin listesinE oturacağı düşünülen Fevzi BUDAK, düşünüleni yaptı ve Sayın BAHÇELİ ile görüşmesinden sonra aday adayı olarak yerini aldı.

Ülke genelinde baraj sınırı yaşayan MHP'nin Erzurum gibi Kürt nüfusunun her geçen gün yoğunlaştığı bir yerde adı anılan partinin VEKİL çıkarması sizce de düşünülmesi gereken bir konu değil mi?

Erzurum'un saygın ve sayılı isimlerinden olan Sayın BUDAK'ın bu seçimini cesaret göstergesi görerek alkışlamaktan başka bir şey gelmez elimizden.

Ülke genelinde ve Erzurum'da yükselişe geçen SP'nin Erzurum Örgütü'ndeki aday adaylarının gündeme gelmemesi seçmenleri tarafından eleştirilmekte.

CHP'nin Erzurum'da bugüne göre düşüş yaşaması ulusalcı kanatta MHP'yi heveslendirmiş olsa da bunun geçici bir durum olduğunu unutmamak gerekir.

CHP ve MHP Genel Başkanlarının söylemleri Erzurum'u büyük ölçüde etkileycektir. Çünkü, Erzurum'daki kararsız oylar İl adaylarından çok Genel Başkanların tutumlarını değerlendirmekten yana.

İrdelenmesi ve üzerinde durulması gereken Sayın KURTULMUŞ'un partisi ise ayrı bir yazı konusu.

Liderlerine hiç düşünmeden 'evet' diyenler, İl ve İlçe yönetimlerine aynı yanıtı vermekte zorlanmaktalar.

Bunun çözümü de elbette HAS Parti'nin düşünürleri ve akil adamlarında olacaktır.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.