Bölge Haber Girişi : 21 Nisan 2010 00:08

Erzurum'da sanayicilere cetvel uyarısı!..

Erzurum'da sanayicilere cetvel uyarısı!..
Sanayi ve Ticaret İl Müdürü İlhan Aydın, yıllık işletme cetvellerinin zamanında verilmesi konusunda sanayi işletmecilerini uyardı.
Erzurum Ajans-Sanayi ve Ticaret İl Müdürü İlhan Aydın, yıllık işletme cetvellerinin zamanında verilmesi konusunda sanayi işletmecilerini uyardı.
Aydın, yaptığı açıklamada, 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu gereği Sanayi Sicil Belgesi almış sanayi işletmelerinin 2009 yılına ait faaliyetleri ile ilgili bilgilerin yer aldığı Yıllık İşletme Cetvelleri’nin, 30 Nisan 2010 tarihi mesai bitimine kadar, Kanunun 8 inci maddesi gereği sanayi işletmesi sahibi hakiki şahıs ise bunlar veya var ise işletme müdürleri, hükmü şahıs olduğu takdirde işletme müdürleri tarafından belirtilen şekilde verilmesi gerektiğini bildirdi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüklerinden temin edecekleri veya Bakanlığın web sayfası( sanayi.gov.tr) “On-line neler yapabilirim” başlığı altında sırasıyla “ Görev ve Hizmetlerimiz” “Sanayicilere” linkleri kullanılarak “Sanayi Sicil Belgesi Nasıl Alınır” bölümünde yer alan, SANSİC B formu doldurularak, bir dilekçe ekinde üretim yerinin bulunduğu İlin Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğüne verilir, veya Bakanlığımız web sayfası (sanayi.gov.tr) “on-line neler yapabilirim” başlığı altında bulunan “Yıllık İşletme Cetveli İşlemleri ” linki kullanılarak Yıllık İşletme Cetveli bilgileri elektronik ortamda girilir. Yıllık İşletme Cetveli’ni süresi içinde vermeyenlere Kanunun 9 uncu maddesi gereği 572 TL idari para cezası uygulanır. Bu bağlamda Erzurum İlimizde, sanayi işletmelerimiz 170 adet sanayi sicil belgesi almış olup, yüzde 20 elektrik faturalarından indirimli olarak ödeme yapmaktadır. 2010 yılı çalışmalarımızda devam edilmektedir.”
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.