Bölge Haber Girişi : 27 Şubat 2010 16:03

Erzurum'da Saldıray Berk bilmecesi!

Erzurum'da Saldıray Berk bilmecesi!
Yetkileri elinden alınan Erzurum Savcısı Osman Şanal'ın ifadeye çağırdığı 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk'in dosyası, yeni görevlendirilen savcılar tarafından sil baştan okunuyor.

Yetkileri elinden alınan Erzurum Savcısı Osman Şanal'ın ifadeye çağırdığı 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk'in dosyası, yeni görevlendirilen savcılar tarafından sil baştan okunuyor. Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Kuş,''Yetkili Savcı dosyayı okuyor. Okuyunca, Saldıray Bey için ifadeye gerek var mı, yok mu, istiyorsa ne zaman istiyor? Buna karar verecek'' dedi.

"MAZERET BİLDİRMEDİ"

Bir gazetecinin ''Orgeneral Berk 26 Şubat'tan önce ifadeye çağrıldı mı? Bu konuda Savcılık, tarih üzerinde şaşırtmaca mı yaptı?'' sorusunu Başsavcı Kuş şöyle yanıtladı: ''Şimdi o zaman ifadeye çağrılmayı nasıl yazalım diye konuşurken, bu süre bir haftalık mı olsun 10 günlük mü olsun derken, bazı arkadaşlar bu konuyu kafasında 10 gün olarak yorumladı.'' Başsavcı Kuş, daha sonra ilgili dosyanın İstanbul'a gönderilmesi nedeniyle ''Orgeneral Berk'in ifadeye gelmemesi için kendilerine bir mazeret bildirmediğini'' kaydetti. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından yeni atanan özel yetkili savcılar arasında henüz bir görev dağılımı yapılmadığını ifade eden Kuş, 1 Mart Pazartesi günü görev dağılımının tamamlanacağını söyledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.