Bölge Haber Girişi : 11 Ocak 2011 04:15

Erzurum'da paramotor uçuşu yapıldı!..

Erzurum'da paramotor uçuşu yapıldı!..
Erzurum'da ilk kez bir motorlu yamaç paraşütü (paramotor) ekibi Türkiye'de tek olan Atlama Kuleleri üzerinde gösteri uçuşu yaptı.

Erzurum Ajans-Erzurum'da ilk kez bir motorlu yamaç paraşütü (paramotor) ekibi Türkiye'de tek olan Atlama Kuleleri üzerinde gösteri uçuşu yaptı.

Erzincan'dan gelen motorlu paramotor ekibi, Erzurum semalarında gösteri uçuşu yaptı. 4 kişilik ekip, uçuş öncesi Erzurum-Çat Karayolu altındaki düz alanda uçuş hazırlıklarını tamamladı. Daha sonra düz alandan havalanan motorlu yamaç paraşütçüsü, Türkiye'de tek Avrupa'nın da sayılı atlama kuleleri arasına giren Erzurum Atlama Kuleleri üzerinde dev Türk bayrağını açarak gösteri uçuşu yaptı.

Erzurum semalarında ilk kez motorlu yamaç paraşütü uçuşu gerçekleştirilirken vatandaşlar meraklı gözlerle izledi. Motorlu yamaç paraşütü ekibi, Erzurum'da 2011 Üniversiteler arası Kış Oyunları öncesinde gösteri uçuşu gerçekleştirmenin mutluluk verici olduğunu belirterek, "Erzincan'da Marmaris'te, ölü deniz üzerinde bu uçuşları sık sık yapıyoruz biz. Erzurum'da ilk kez oldu. Erzurum bu uçuş için çok elverişli aslında. Ancak bugüne kadar yapılmamış. Amacımız 2011 oyunlarında da bu sporun tanıtımına

yapmaktır" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.