Bölge Haber Girişi : 30 Ekim 2009 17:41

Erzurum'da okullar dezenfekte edildi!..

Erzurum'da okullar dezenfekte edildi!..
Erzurum'da il genelindeki bütün okul ve dersaneler, domuz gribiyle mücadale kapsamında özel ilaçlama ekipleri ve okul hizmetlilerince dezenfekte edildi.

Erzurum Ajans-Erzurum il genelindeki bütün okul ve dersaneler, domuz gribiyle mücadale kapsamında özel ilaçlama ekipleri ve okul hizmetlilerince dezenfekte edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, domuz gribiyle mücadele nedeniyle eğitime ara verdiği bugün ilk ve orta dereceli okullar ile dersaneler dezenfekte edildi.


Erzurum Palandöken ilçesindeki Yunus Emre İlköğretim Okulu'nda da dezenfekte çalışmaları başlatıldı. Çalışmalarda okul hizmetlileri ve idareciler birlikte görev aldı. Derslikler, koridorlar, tuvalet ve lavabolar ile öğretmenler odasına kadar bütün okul baştan aşağı çamaşır suyu, yüzey temizleyici ve arap sabunu ile temizlenip yıkandı. Temizlik yapan idareci ve hizmetliler maske, çizme ve şeffaf eldivenler ile dezenfekte çalışmalarını gerçekleştirdi.


Okul Müdürü Muhlis Öncel, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı genelge doğrultusunda dezenfekte işlemini yaptıklarını söyledi. Öncel, 434 öğrencinin ikili eğitim gördüğü okullarında, 3 hizmetli personel ile birlikte dezenfekte çalışmalarını başlattıklarını ifade etti.

Dezenfekte çalışmalarında çamaşır suyuna ağırlık verdiklerine dikkat çeken Öncel, "Üç personelle okulun bütün kapı, pencere ve panolarını Bakanlığın istediği şekilde dezenfekte etmekteyiz. Dezenfektede çamaşır suyu arap sabunu ve yüzey temizleyici kullandık. Ayrıca, pazartesi günü de dezenfekte maddesiyle okul girişinin merdivenleri temizleyeceğiz." diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.