Bölge Haber Girişi : 21 Ekim 2009 05:15

Erzurum'da öğrencilerin yol çilesi!..

Erzurum'da öğrencilerin yol çilesi!..
2011 Kış Oyunları'na hazırlanan Erzurum'da üniversite öğrencileri ulaşım çilesi çekiyor. Yıldızkent semtinde özel yurtlar ve evlerde kalan binlerce üniversite öğrencisi çamurlu ve karanlık yollardan okullarına ve evlerine gitmeye çalışıyor.
Erzurum Ajans-Erzurum merkezde üniversite öğrencilerinin yaşadığı eğitim çilesi adeta yolu olmayan köyleri andırıyor. 2011 Kış Oyunları için hummalı çalışmaların yapıldığı ilde, üniversite öğrencileri ise adeta unutuluyor. Geçtiğimiz yıl mayıs ayında fakültelerine gitmeye çalışan 3 öğrenci Beyaz Evler mevkinde bir minibüsün çarpması sonucu hayatlarını kaybederken, günlerce yapılan yayınlar sonrası kaza yerine üst geçit yapılabilmişti.

Olayın üzerinden bir yıl geçmeden benzer bir ihmal de Yıldızkent'te Hüseyin Avni Ulaş Mahallesi'nde yaşanıyor. Özel evler ile yurtların yoğun bulunduğu semtte binlerce üniversite öğrencisi akşam dersten çıktıktan sonra karanlıkta ve korumasız bir şekilde evlerine ulaşmaya çalışıyor. Kimi gündüz kimi ise akşam fakültelerine gitmeye çalışan öğrenciler, uzun süredir çözülemeyen yol problemi nedeniyle adeta işkence çekiyor. Öğrencilerin üniversiteye gittiği güzergâhta ne asfalt bir yol ne de bir aydınlatma lambası bulunuyor. Yağmurlu havalarda çamur olan yollardan geçmek zorunda kalan öğrenciler, akşam geç saatlerde çıktıkları dersten evlerine ve yurtların dönmeye çalışırken de başıboş köpeklerden kendilerini korumaya çalışıyor. Özel halk otobüslerinin de geçmediği güzergâhta öğrenciler Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kurumların sahip çıkmamasından şikayet ediyor.

Osman Bektaş Yüksek Öğrenim Yurdu'nda kalan Osman Tirit isimli üniversite öğrencisi, Erzurum gibi Türkiye'nin vitrini olmaya hazırlanan bir şehirde yaşananların kendisinde hayal kırıklığı oluşturduğunu söyledi. Binlerce öğrencinin barındığı bir semtte ulaşımda sıkıntı yaşanmasının düşündürücü olduğunu ifade eden Tirit, "Kontenjan artırıldığı için bu sene bütün yurtlar doldu, ama şehrin altyapısı hazır değil. 5 yıldızlı otel konforunda yurtlarda barınıyoruz fakat üniversiteye giderken patika yollardan geçmek zorunda kalıyoruz. Yurtların bulunduğu yerlere otobüsler gitmiyor. Gececi arkadaşlarımız bu nedenle başıboş köpeklerden sakınarak yurtlara ulaşmaya çalışıyor. Üstelik birçok bayan arkadaşımız gece karanlıkta bu yollardan gitmek zorunda kalıyor. Buna bir çözüm bulunması gerekir." dedi.

Zübeyr Çelik isimli öğrenci ise belediyelerin vurdumduymazlığından yakındı. Üniversite gençliğinin şehrin imajı açısından önemli olduğunu dile getiren Çelik, "Yurtların olduğu kısımdan üniversiteye giden bir patika var. Belediyenin buraya düzgün bir yol yapması gerekir. Ayrıca otobüs ve dolmuşlar da buradan geçmiyor. G3 hattı anayoldan geçiyor. Bir üst aradan geçip tekrar hattına girse hiçbir sıkıntımız kalmaz. Ayrıca yolun ışıklandırılmasını bekliyoruz." diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İrfan Salın ise yolu geçen yıldan beri gündemlerine aldıklarını belirterek, en kısa zamanda yapacaklarını açıkladı.

ARAS Dağıtım AŞ. İl Müdürü Ziya Özpeker kendilerine müracat edilemesi durumunda yolun aydınlatılmasını değerlendirmeye alabileceklerini vurguladı. (Cihan)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.