Bölge Haber Girişi : 06 Şubat 2010 01:44

Erzurum'da kura ile iş sahibi oldular!..

Erzurum'da kura ile iş sahibi oldular!..
Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında Erzurum'da 225 kişi, ilköğretim okullarında 6 ay süreli olarak istihdam edilecek.
Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında Erzurum’da 225 kişi, ilköğretim okullarında 6 ay süreli olarak istihdam edilecek. Söz konusu programdan faydalanmak için başvuruda bulunanlar, bugün Erzurum Lisesi Salonu'nda istihdam edilebilmek için noter huzurunda kura çekilişine katıldı.
Türkiye İş Kurumu Erzurum İl Müdürü Ahmet Tacettin Ötügen, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) hakkında açıklamalarda bulundu.
TYÇP’nin, işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde ve bölgelerde veya afet- kriz gibi olağanüstü durumlar için hazırlanmış bir program olduğunu anlatan Ötügen, "İşsizlerin kısa süreli istihdam ve eğitimini amaçlayan, toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesini sağlayan bu programlarla geçici iş imkanları sağlanarak, belli bir süre için maddi olarak desteklenen katılımcılar, çalışma ortamına alışarak, mesleki eğitim, iş tecrübesi ve disiplini edinmekte, aynı zamanda kamu yararına bir faaliyet gerçekleştirilmektedir” dedi.
Türkiye İş Kurumu Erzurum İl Müdürlüğü olarak Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa bir çalışma gerçekleştirdiklerini bildiren Ötügen, “Okullarda Yardımcı Personel İstihdamı İşi” adı altında hazırlanan programın TYÇP kapsamında yürütüldüğünü kaydetti. Okullarda yardımcı hizmetli personel alımı şeklinde hazırlanan program için Erzurum’dan çok sayıda işsiz vatandaşın başvuruda bulunduğunu vurgulayan Ötügen, "Bu başvurular arasından 225 kişinin kısa süreli de olsa, istihdam edilmesi için bugün burada kura çekimi yapıyoruz" dedi.
Daha sonra noter huzurunda kura çekimi yapılarak okullarda çalışacak 225 kişi belirlendi
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.