Bölge Haber Girişi : 01 Nisan 2010 00:00

Erzurum'da köylere elektrik kesintisi!

Erzurum'da köylere elektrik kesintisi!
Erzurum'(da önceki gün ve bugün gece saatlerinde yağan kar yağışı ve tipi nedeniyle çok sayıda köy ve mezrada elektrik kesintisi yaşandı.

Erzurum Ajans-Erzurum’da önceki gün ve bugün gece saatlerinde yağan kar yağışı ve tipi nedeniyle çok sayıda köy ve mezrada elektrik kesintisi yaşandı.
İl Kriz Merkezinden alınan bilgiye göre, kar ve tipi nedeniyle Yakutiye ilçesinde 10 köy, 3 mezrada, Palandöken’de 3 köyde, Aziziye’de 12 köyde, Aşkale’de 21 köyde, Çat’ta ilçe merkezi, 68 köy ve 21 mezra’da, Hınıs’ta 1 mezra’da, Horasan’da 12 köy, 2 mezra’da, İspir’de 26 köyde, Karayazı’da 3 köy, 1 mezra’da, Narman’da 4 köyde ve Şenkaya’da 4 köy, 2 mezrada elektrik hatlarında meydana gelen arıza nedeniyle kesinti yaşandı.
Kar ve tipi nedeniyle ayrıca Aziziye ilçesinde 6 köyde, Çat’ta 11 köyde, İspir’de 7 köyde, Tekman’da da 3 köyde telefon nakil hatlarında meydana gelen arıza nedeniyle telefon irtibatı kesildi.
Öte yandan Palandöken’de kar kalınlığı 125 santimetre’ye ulaşırken, kar ve tipi nedeniyle yolu kapanan köylerden bu sene kış mevsimi itibariyle toplam 287 hastanın kar üstü araçlarıyla kurtarıldıkları bildirildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.