Bölge Haber Girişi : 30 Mart 2010 13:36

Erzurum'da kadına ve erkeğe para cezası!

Erzurum'da kadına ve erkeğe para cezası!
Erzurum'da hayat kadınları ve birlikte yakalananlara 280, tekrarında 560, üçüncüsünde ise bin 120 TL idari para cezası kesilecek.

Erzurum Ajans-Erzurum’da hayat kadınları ve birlikte yakalananlara 280, tekrarında 560, üçüncüsünde ise bin 120 TL idari para cezası kesilecek.
Erzurum Valiliği Zührevi Hastalıklar ve Fuhuşla Mücadele Komisyonu Başkanlığı’nca alınan karara göre, cadde, sokaklarda otostop yaparak kendilerini teşhir eden, erkek müşterilerle pazarlık ettikten sonra bir yere giderek fuhuş yapanlara yönelik idari para cezası uygulanacak.
Para karşılığı fuhuş yapıldığının tespit edilmesi halinde kadın ve erkekler, düzenlenen belge ile kimlik bilgileri ile polis merkez amirliğine teslim edilecek. İlk yakalandıklarında kadın ve erkeklere ayrı olarak 280 TL, aynı kişinin ikinci yakalanışında 560, üç ve daha sonraki yakalanışlarında ise bin 120′şer TL idari para cezası verilecek. Polis Merkez Amirliği, bu kişilerin ifadelerini alarak fuhuş yaptıklarını teyit ettikten ve gerekli tahkikatı tamamladıktan sonra idari para cezasını onaylanması
için kaymakamlıklara gönderecek. Mülki amir onayından sonra cezaların takibi yapılacak. Karara göre, fuhuş yaptıklarından dolayı yakalananlara hakkında ayrıca adli ve idari yaptırım uygulanmayacak.
Fuhuşla mücadele kararı alınmasından sonra Erzurum’un İstanbul Kapı ve 50′nci yıl semtlerinde ‘fuhuş pazarlığı’ yapan kadınlar izlemeye alındı. Mobese kameralarının tespitlerinin yanı sıra sivil polisler de bu pazarlığı ve sonrasını digital fotoğraf makinası ile görüntülemeye başladı. Otostop yapan kadınları otomobillerine alan erkekler, sivil ekipler tarafından izlenerek yakalanacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.