Bölge Haber Girişi : 01 Mart 2011 16:57

Erzurum'da hayvancılığa 27 yeni yatırım!..

Erzurum'da hayvancılığa 27 yeni yatırım!..
Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamında Erzurum'da 27 yatırımcı, hayvancılık sektörüne yatırım yapmak için proje hazırladığı bildirildi

Erzurum Ajans-Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamında Erzurum’da 27 yatırımcı, hayvancılık sektörüne yatırım yapmak için proje hazırladığı bildirildi.

Türkiye’de büyükbaş hayvancılıkta önemli bir yere sahip Erzurum’da, hükümetin hayvancılığa yaptığı teşvikler sonrası yörede önemi gittikçe azalan hayvancılık konusunda birçok yatırımcı işletme kurmaya hazırlanıyor. Doğu Anadolu’da hayvancılığı iyileştirmek için Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nca uygulanan DAP kapsamında yatırım yapmak isteyen yeni 27 yatırımcı, projelerini Tarım İl Müdürlüğü’ne verdi. Dördü evrak eksiklik nedeniyle reddedilen projelerden 23’ünün uygulanabilirliğiyle ilgili inceleme başlatıldı. Projelerin incelemenin ardından bakanlığa gönderileceğini belirten yetkililer, DAP kapsamında verilen desteklerden başvuru sırasına göre yararlandırılacağını söyledi.

DAP kapsamındaki projelerle en az 50 en fazla 300 büyükbaş hayvan kapasiteli işletmeler kurulacağını kaydeden yetkililer, canlı hayvan alımı için yüzde 50, ahır yapımı için de yüzde 30 oranında hibe verileceğini söyledi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.