Bölge Haber Girişi : 16 Haziran 2010 18:43

Erzurum'da et fiyatları yüzde on düştü!..

Erzurum'da et fiyatları yüzde on düştü!..
Erzurumda et fiyatları yüzde 10 oranında düşürüldü. Kasaplar Odası Başkanı Kenan Ejder, ithal et sebebiyle Türkiyede bir çok il de et

Erzurum Ajans-Erzurum’da et fiyatları yüzde 10 oranında düşürüldü.
Kasaplar Odası Başkanı Kenan Ejder, ithal et sebebiyle Türkiye’de bir çok il de et fiyatlarında rahatlama olduğunu ve Erzurum halkının da bu rahatlamadan pay almasını istedikleri için et fiyatlarını yüzde 10 düşürdüklerini açıkladı.

 
Buna göre 17 Haziran 2010 tarihinden itibaren 20 TL’den satılan normal yağlı kıyma 18 TL’ ye, 22 TL’den satılan kuşbaşı ise 20 TL’den satılacak. İthal hayvancılığın daha Erzurum’a girmediğini vurgulaya Kenan Ejder konuşmasını şöyle sürdürdü: ”İthal hayvancılık daha Erzurum’a girmedi. Eğer gelirse Et ve Balık Müdürlüğü ile anlaşma yaparak et fiyatlarını daha da düşürmeyi planlıyoruz. Tek amacımız halkımızın daha rahat biçimde et tüketebilmesidir.”
 
Denetim konusuna da değinen Kasaplar Odası Başkanı Kenan Ejder, Erzurum genelinde denetim olmadığını ve bu nedenle özellikle marketlerde yasak olan dökme kıymanın satıldığını söyledi. Türkiye’nin hiçbir yerinde böyle bir sistemin olmadığını ifade eden Ejder, Kasaplar Odasının bu uygulamanın önüne geçemediğini denetleme kurumlarını ve Tarım İl Müdürlüğünün bu konuda üstüne düşeni yapması gerektiğini kaydetti.
 
Kasap ve marketlerin denetlenmesi ile ilgili Kenan Ejder son olarak şunları söyledi:
“insan hayatı bu kadar ucuz değil. Bu konuda bir şeyler yapmak gerekiyor. O etlere insan sağlığına olabildiğince zarar veriyor. Özellikle marketler kıyma satılacaksa ambalajlanmış ve üzerinde gerekli bilgilendirme olacak şekilde satılmalı. O dökme kıymayı da imha etmeliyiz.”
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.