Bölge Haber Girişi : 23 Kasım 2009 12:10

Erzurum'da Ergenekon tutuklaması!..

Erzurum'da Ergenekon tutuklaması!..
Ergenekon soruşturması kapsamında Erzurum ve Erzincan'da yapılan operasyonda, askeri lojmandaki evinde silah ve mermi bulunan istihbaratçı jandarma astsubay ve Erzincan İstihbarat Şube Müdür vekili üsteğmen tutuklandı.

Cem BAKIRCI'nın haberi-Ergenekon soruşturması kapsamında yapılan operasyonda, askeri lojmandaki evinde silah ve mermi bulunan istihbaratçı jandarma astsubay ve Erzincan İstihbarat Şube Müdür vekili üsteğmen tutuklandı.

Erzincan İl Jandarma Alay Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli Astsubay Orhan Esirger (39) önceki gün seminer için geldiği Erzurum'da gözaltına alınmıştı.

Üsteğmen Ersin Ergut ise Erzincan Merkez Komutanlığı'nda gözaltına alınmıştı. Her iki asker de Erzurum'da özel yetkili savcılık sorgularında susma haklarını kullandı. Esirger ve Erkut mahkeme tarafından Ergenekon örgütüne üye olmak suçlamasıyla tutuklanarak Erzurum Askeri Cezaevi'ne konuldu.

Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bir ihbar üzerine yaptığı başvuru ile telefonları dinlemeye alınan Esirger ve Ergut'un komutanlıktaki şahsi eşyaları arasında ve askeri lojmanlardaki evlerinde 3 adet menşei belirlenemeyen tabanca ve bu tabancalara ait mermiler ile çok sayıda Kalaşnikof mermisi bulunmuştu. Ayrıca iki askerin evindeki bilgisayarlara, CD'lere ve harici belleklere el konulmuştu.(Sabah)


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.