Bölge Haber Girişi : 20 Ekim 2009 04:14

Erzurum'da domuz gribi vakası!..

Erzurum'da domuz gribi vakası!..
Erzurum'da domuz gribine yakalanan bir kişi yapılan tedavi sonucu hastalığı yendi. Domuz gribine yakalanan vatandaşın ateşi yükselen 11 aylık çocuğundan alınan tahlillerin ise negatif çıkması sonucu bebek de taburcu edildi.

Erzurum Ajans-Erzurum il merkezinde domuz gribi tesbit edilen M. A. (36) isimli şahıs yapılan tedavi sonucunda hastalığı atlattı. Erzurum İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, domuz gribiyle ilgili olarak makamında basın toplantısı düzenledi.

Doç. Dr. Vançelik, domuz gribine yakalanan M.A.'nın yurtdışı gezisi sonrasında öksürük, halsizlik ve ateş şikayetiyle Palandöken Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Bakteriyoloji Polikliniği'ne başvurduğunu söyledi. Söz konusu şahsın boğaz sürüntü örneğinin Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi'ne gönderildiğini ve sonucun pozitif çıktığına işaret eden Doç. Dr. Vançelik, "Hastanın domuz gribine yakalandığının anlaşılması üzerine ailenin bütün briyeleriyle görüşülerek olası bir bulaşma açısından bilgilendirilmişlerdir. Hasta ve yakınları günlük izlem takibine alınmıştır. Hastanın şikayetinin geçtiği halde ailede 11 aylık bebeğin ateşinde hafif yükselme olması üzerine kontrol altına amacıyla numune alınmış, 19 Etkim'de taburcu edilmiştir. Taburcu edildikten sonra alınan laboratuvar sonuçlarında bu bebeğimizin domuz gribi olmağı belirlendi. Babanın genel durumu iyi olup evde izlenmesine devam edilmekte." dedi.

Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Vançelik ayrıca Erzurum'da olası domuz gribi salgınına karşı hazırlıkların tamamlandığını dile getirdi. Doç. Dr. Vançelik, bu amaçla bilim adamları ve doktorlardan oluşan bir 'Bilimsel Kurul'un oluşturulup durum değerlendirmesi toplantısı yaptığını da sözlerine ekledi. (www.erzurumajans.com)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.