Bölge Haber Girişi : 21 Ekim 2009 05:13

Erzurum'da domuz gribi için özel servis!..

Erzurum'da domuz gribi için özel servis!..
Ankara ve Diyarbakır’dan sonra Erzurum’da da domuz gribi vakasına rastlanılmasının ardından kentte tedbirler artırıldı. Salgın vakaları için Aziziye Araştırma Hastanesi’nde 14 odalı, 75 yataklı özel bir servis oluşturuldu...

Erzurum Ajans-Ankara ve Diyarbakır’dan sonra Erzurum’da da domuz gribi vakasına rastlanılmasının ardından kentte tedbirler artırıldı. Sağlık İl Müdürlüğü’nün hazırladığı İl Salgın Planı doğrultusunda, Aziziye Araştırma Hastanesi’nde özel bir servis oluşturuldu. Klinik Bakteriyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Servisi’nde 14 odalı ve 75 yatak kapasiteli bir servis, muhtemel domuz gribi salgını için hazır hale getirildi. Serviste, Klinik Bakteriyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Parlak yönetimde 30 kişilik bir ekip görev yapacak.

24 SAAT HAZIR BEKLETİLİYOR

Kurulan özel servisle ilgili bilgiler veren Prof. Dr. Parlak, “Bölgede oluşabilecek salgın hastalıklara karşı kurulan 75 yataklı özel servis ve sağlık ekibimiz 24 saat hazır durumda bekliyor. Özel servis, toplum sağlığını ilgilendirecek olan çok vakanın aynı anda gelmesine hazırlıklıdır. Ayrıca, diğer servislerden ayrıdır. Odalar genellikle iki, üç ve tek kişiliktir. Aynı tür hastalar geldiğinde 4- 5 hastayı bir odada yatırabiliriz. Temennimiz böyle bir salgının olmaması ama olduktan sonra cevap vermek için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu. (Palandöken)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.