Erzurum Haber Girişi : 02 Şubat 2012 11:42

Erzurum'da doktorun parmaklarını kırdılar

Erzurum'da doktorun parmaklarını kırdılar
Erzurum'da özel bir hastanede kardiyoloji uzmanı olan, ancak gözündeki rahatsızlık nedeniyle rapor alan Dr. Hasan Kocatürk, muayene edemeyeceğini söylediği iki kişinin saldırısına uğradı.
Erzurum Ajans-Erzurum'da özel bir hastanede kardiyoloji uzmanı olan, ancak gözündeki rahatsızlık nedeniyle rapor alan Dr. Hasan Kocatürk, muayene edemeyeceğini söylediği iki kişinin saldırısına uğradı. Aldığı darbelerle sol elinin iki parmağı kırılan Dr. Kocatürk'ün şikayeti üzerine M.C.K. ile M.Y. gözaltına alındı.

Olay merkez Aziziye İlçesindeki özel hastanede dün meydana geldi. Hastanede kardiyoloji uzmanı olarak görev yapan Dr. Hasan Kocatürk, gözündeki rahatsızlık nedeniyle raporlu olmasına rağmen bazı yaşlı hastaları muayene etmek için hastaneye gitti. Öğle tatiline kadar çalışan Dr. Kocatürk'ün yanına gelen M.C.K. ile M.Y. muayene olmak istedi.

Uzman Dr. Hasan Kocatürk'ün, "Gözümden rahatsızım. Raporluyum, sadece yaşlı hastalara bakmak için geldim. Size bakamam" deyince tartışma çıktı. M.C.K. ve M.Y. doktora saldırdı. Aldığı darbeler sonucu sol elinin parmakları kırılan Dr. Kocatürk'ü saldırganlardan hastane personeli kurtardı. Hastaneden 10 günlük rapor alan Kocatürk, savcılığa giderek iki kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Doktora saldıran iki kişi gözaltına alınarak Aziziye ilçesindeki Dadaşkent Polis Merkezi'ne götürüldü. Polis merkezine gelerek ifade veren Uzman Dr. Hasan Kocatürk, saldırganlardan şikayetçi olduğunu söyledi. Gözündeki rahatsızlık sebebiyle raporlu olmasına rağmen yaşlı ve çevre illerden kontrol için gelen hastalara bakmak için hastaneye gittiğini anlatan Dr. Kocatürk, "Poliklinik hastalarına bakmıyordum. Saat 12.50 sıralarında iki kişi gelerek muayene olmak istedi. Ben de gözümdeki rahatsızlık sebebiyle raporlu olduğunu ve poliklinik hastalarına bakmadığımı söyledim. Hasta anlamadı, hakaret etti, saldırdı, darp etti. Öldürme kastıyla bana saldırdı, boğazımı sıkarak yere yatırdılar. Ağır bir travma yaşadım. Kendilerinden şikayetçiyim" diye konuştu.

U
zman Dr. Hasan Kocatürk'ün şikayeti üzerine gözaltına alınan M.CK. ile M.Y. geceyi Polis merkezinde geçirdi. Soruşturma sürdürülüyor. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.