Teknoloji Haber Girişi : 07 Aralık 2011 12:18

Erzurum`da doğa-teknolojisi semineri

Erzurum`da doğa-teknolojisi semineri
Doğa Bilimleri Derneği kurucularından iş adamı Altuğ Revnak Eti, doğa-teknoloji alanında seminer vermek için Erzurum’a geldi.
Erzurum Ajans-Doğa Bilimleri Derneği kurucularından iş adamı Altuğ Revnak Eti, doğa-teknoloji alanında seminer vermek için Erzurum’a geldi.

İş adamı Altuğ Revnak Eti, dokuz okulda seminer verdi. İki gün boyunca ilkokul, lise, üniversitelerde doğa-teknoloji hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Büyük ilgi toplayan Eti, şimdiye kadar 4 bin seminer verdi.

Hiçbir ücret talep etmediği gönüllü olarak yaptığını yeni nesile doğasını teknolojiyle tanıtarak sevdirmek kendisinin ve derneğinin amacı olduğunu söyleyen Altuğ Revnak Eti doğanın bildiğimizden daha ilginç, teknolojiye rehber kaynağı olduğunu sineklerden ilham alınarak helikopterlerin, çeşitli böceklerden esinlenerekten kamuflaj giysilerinin yapıldığını dile getirdi.
Doğada ki teknolojisinin ülkemizde de inceleniyor olmasının sevindirici olduğunu dile getiren Eti, çok sayıda ülkede temsilciliği olan Doğa Bilimleri Derneğinin amacı her yaştan, sınıftan, eğitim seviyesinden ve kültürden insanın bilime ilgisini arttırmak olduğunu kaydetti.

Doğayı koruma arzusunun temelinin, doğadaki teknoloji, sanat ve matematiği yakından tanımaktan geçtiği bilinciyle, topluma canlılardaki sistemleri daha yakından inceleme imkanı sunmak olduğunu söyleyen Eti, Doğa Bilimleri Derneği’ne her yaştan insanın katkı ve katılım yapabileceğini dile getirdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.