Bölge Haber Girişi : 17 Mart 2010 13:42

Erzurum'da çift cinsiyetli buzağı!

Erzurum'da çift cinsiyetli buzağı!
Erzurum’un Narman ilçesine bağlı Yukarıyayla köyünde doğan çift cinsiyetli ve kuyruksuz buzağı herkesi şaşırttı.

Erzurum Ajans-Erzurum’un Narman ilçesine bağlı Yukarıyayla köyünde doğan çift cinsiyetli ve kuyruksuz buzağı herkesi şaşırttı.
Buzağı sahibi Mustafa Gültekin doğumdan sonra buzağıdaki eksikliği görünce canlı olarak doğan buzağıyı alarak bir taksi ile ilçede serbest olarak çalışan Veteriner Hekim Seyfullah Kılıç’a ait kliniğe getirdi. Burada Kılıç tarafından buzağıya anestezi yapılarak kalça kemiği boşluğundan ameliyat yapıldı. Veteriner buzağının bu halde yaşayamayacağını bildirerek hayvanın daha fazla eziyet çekmemesi için bir an önce kesilmesinin doğru olacağı belirtti.
Veteriner Hekim Seyfullah Kılıç gerçekleşen bu doğumun ‘konjenital anomalı’ olarak adlandırıldığını belirterek, buzağıda ‘Atresia ani’ olgusuna rastlandığını, aynı zamanda buzağının kuyruğunun bulunmadığı ve çift cinsiyetli olduğunu söyledi. Kılıç, eksik doğumla ilgili yaptığı açıklamada, “Atresia ani rektumun yani kalın bağırsağın son kısmının pelvis boşluğuna (Kalça kemiği boşluğuna) uzak bir yerde kör olarak sonlanması olup anüsün olmamayışıdır. Bu tür doğumların bölgemizde görülme olasılığı çok düşük
olup binde bir rastlanan doğum türüdür” dedi.
Hayvan sahibi Mustafa Gültekin ise buzağının özürlü doğması üzerine kurtarılma ihtimalinin olup olmadığını öğrenmek için buzağıyı alarak veterinere getirdiğini belirterek, ancak buzağının bu halde daha fazla yaşamayacağının bildirilmesinin kendisini üzdüğünü dile getirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.