Bölge Haber Girişi : 09 Mart 2010 03:49

Erzurum'da buz hokeyi coşkusu!..

Erzurum'da buz hokeyi coşkusu!..
Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu tarafından düzenlenen Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu 18 Yaş Altı Dünya Şampiyonası 3. Grup Müsabakaları Erzurum'da başladı.
Erzurum Ajans-Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu tarafından düzenlenen Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu 18 Yaş Altı Dünya Şampiyonası 3. Grup Müsabakaları Erzurum'da başladı.

Türkiye, Bulgaristan, Çin, Moğolistan ve Tayvan olmak üzere 5 ülke milli takımının katıldığı şampiyonanın açılış törenine Vali Sebahattin Öztürk, Buz Hokeyi Federasyonu Asbaşkanı Serhat Enyüce, Gençlik Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ve çok sayıda taraftar katıldı.

Şampiyonanın ilk maçında Çin- Bulgaristan karşında 12-3 gibi bir skorla farklı galip gelirken, günün son maçında ev sahibi Türkiye, Tayvan ile karşılaştı. Erzurumlu spor severlerin yoğun ilgi gösterdiği buz hokeyi maçları 14 Mart tarihinde yapılacak final maçı ile sona erecek.

GSİM Yenişehir Buz Pisti'nde oynanan maçlarda milli takımı desteklemek için salona akın eden Erzurumlular müsabaka tezahüratlarını sürdürerek mili takıma destek verdiler.

Baş Antrenörlüğünü Matjaz Mahkovic'in yaptığı U18 Buz Hokeyi Milli Takımı'nda, yardımcı antrenörlük görevini Tuncay Kılıç ve Tarık Göçmen yaparken, milli takımın genel menajerliğini ise Mehmet Baklaya üstleniyor.

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, açılış töreninde yaptığı konuşmada 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'na ev sahipliği yapmaya hazırlanan Erzurum'da böylesine önemli bir uluslar arası organizasyonu gerçekleştirmekten dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.