Bölge Haber Girişi : 23 Haziran 2010 17:48

Erzurum'da atletizm yarışmaları!..

Erzurum'da atletizm yarışmaları!..
Türkiye Atletizm Federasyonu 2010 yılı faaliyet programında yer alan Doğunun Yıldızları Puanlı Atletizm Yarışları, Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Tartan Atletizm Pistinde yapıldı.

Erzurum Ajans-Türkiye Atletizm Federasyonu 2010 yılı faaliyet programında yer alan Doğu’nun Yıldızları Puanlı Atletizm Yarışları, Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Tartan Atletizm Pistinde yapıldı.
İki gün süren yarışlarda Erzurumlular adeta atletizme doydu. Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Şube Müdürleri Şinasi Polat, Memduh Ceyhan, Hüdaverdi Uğur, Bülent Tilkidöğen, Kültür ve Turizm İl Müdürü Fikret Öztürk, Atletizm İl Temsilcisi Zeyit Palabıyık ve Atletizm Federasyonu yetkilileri ile çok sayıda sporseverin izlediği yarışlar nefesleri kesti.
100 metre, 800 metre, bin 500 metre, bayrak yarışları, yürüyüş, disk atma, cirit atma, uzun atlama ve gülle atma branşlarında yapılan yarışlarda sporcular dereceğe girmek için yoğun bir çaba sarf etti. Erzurum’un yanı sıra Diyarbakır, Hakkari, Rize, Elazığ, Muş, Kilis, Bingöl, Erzincan, Sivas, Ağrı ve Malatya illerinden 10 bayan, 12 erkek takım katıldı.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliği yaptığı yarışlar iki gün sürerken, erkeklerde Muş, bayanlarda ise Sivas birinciliği kimseye kaptırmadılar. Büyük çekişmeye sahne olan yarışlarda erkeklerde 123 puanla Muş birinci olurken, Sivas 102 puanla ikinci oldu. Ağrı ise 99 puanla üçüncü sırada yer aldı.
Bayanlarda ise 90 puanla Sivas şampiyonluk ipini göğüslerken, Muş 88 puanlı ikinci, Rize ise 77 puanla üçüncülüğü elde etti.
Atletizm İl Temsilcisi Zeyit Palabıyık, 10 bayan, 12 erkek takımın katıldığı Doğu’nun yıldızları puanlı atletizm yarışlarını Erzurum’da başarı ile gerçekleştirdiklerini belirtti.
Yapılan yarışların ardından kupa töreni düzenlendi. Yarışlarda ilk üçe giren bayan ve erkek takımlarına kupaları takdim edildi. Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, müsabakalara katılan tüm sporculara, antrenörlere ve yöneticilere teşekkür etti. Çintimar, Atletizm Federasyonu’nun Erzurum’a böyle bir organizasyonu vermesinden büyük bir memnunluk duyduklarını belirterek, zevkli ve heyecanlı geçen puanlı atletizm yarışlarında Erzurumluların, atletizmin her branşında zevkli yarışlar izleyerek atletizme doyduklarını söyledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.