Bölge Haber Girişi : 17 Ocak 2011 00:00

Erzurum'da aslan kesilmedim!..

Erzurum'da aslan kesilmedim!..
Yunanistan Başbakanı Papandreu, Erzurum ziyareti sırasında Kıbrıs için kullandığı tartışma yaratan sözler için bu ifadeyi kullandı.

Erzurum Ajans-Yunanistan Başbakanı Papandreu, Erzurum ziyareti sırasında Kıbrıs için kullandığı tartışma yaratan sözler için bu ifadeyi kullandı.  Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, Erzurum ziyaretinde samimi bir şekilde düşüncelerini dile getirdiğini söyledi.

Öte yandan Yunanistan’ın başkenti Atina’da göçmen yanlıları ve karşıtları gösteri düzenledi. Polisle çatışan gruplar göz yaşartıcı bomba kullanılarak dağıtıldı. Yunan medyasında yer alan habere göre, Papandreu Parlamento’da yaptığı konuşmada, Erzurum ziyareti hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Habere göre, Parlamento’daki oturumda Yunanistan Komünist Partisi Ege’nin ortak kullanımı kapsamında Türkiye ile gizli diplomasi yürütüldüğü yönünde iddialarda bulundu. Haberde, Papandreu’nun, bu iddiaları "Hayal ürünü ve mantık dışı" olarak nitelendirdiği vurgulandı.

Papandreu, "Biz cesur sözler söylemekle kalmıyor, cesur kararlar alıyor, cesur işler yapıyoruz. Erzurum’da aslan kesilmedim. Gerçekleri tüm samimiyetimle, basit bir dille ifade ettim. Çünkü komşuyla işbirliğimizin ilerlemesini istiyoruz" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.