Bölge Haber Girişi : 08 Ocak 2011 01:04

Erzurum'da AB tartışması!..

Erzurum'da AB tartışması!..
Büyükelçiler toplantısında Başbakan Erdoğan ve Papandreu arasında sert AB atışması yaşandı.

Erzurum Ajans-Büyükelçiler Konferansı'nda bir araya geldi. Konferansta konuşan ve sert mesajlar veren Yunanistan Başbakanı Papandreu, "Türkiye Kıbrıs'taki işgalini bitirmeden Avrupa Birliği'ne üye olamaz" dedi. Ardından kürsüye gelen başbakan Erdoğan, "Avrupa Birliği'nde Türkiye'ye uygulanan muamele hiçbir ülkeye uygulanmamıştır. 50 yıldır Türkiye oyalanıyor. AB Türkiye'yi istemiyorsa açıkça söylesin. Erzurumlular Dadaş'tır. Ve dadaşların özlü bir sözü vardır. 'Dadaş öyledir ki, öldüğünde düşmanı dahi gözyaşı döker.' Türkiye ne yaptı size" diye konuştu.

TÜRKİYE NEYİ İSPATLAMAYA ÇALIŞIYOR

Yunanistan Başbakanı Papandreu, Ege'deki uçuşlar ve Kıbrıs konusunda sert açıklamalarda bulundu.Papandreu, 8 Türk savaş uçağının küçük bir Yunan adası üzerinde uçuş yaptığını ifade ederek, "Bunun anlamı neydi? Türkiye neyi ispatlamak istiyor? Bu hareketler, Türkiye'nin Ege'deki durumu değiştirmeyecektir" diye konuştu.

"KIBRIS'TA İŞGAL SÜRDÜKÇE TÜRKİ'YE AB ÜYESİ OLAMAZ"

Yunanistan Başbakanı Papandreu, "Türkiye için bu hareketler rutin olabilir ama Yunanistan için değil. Bu hareketler aramızda gerginlik oluşturuyor. Türkiye gerçekten barış istiyorsa, bu hareketlerin durması gerekir" dedi.

Kıbrıs sorununa da değinen Papandreu, "Kıbrıs'ta işgal sürdükçe Türkiye AB üyesi olamaz" diye konuştu.

"50 YILDIR SABREDEN BAŞKA ÜLKE YOK

Başbakan Erdoğan ise sözlerine şöyle başladı: Türkiye AB üyeliği için 50 yıl sabreden bir ülke. Başka 50 yıl sabreden başka bir ülke var mı. Adeta sabır konusunda test ediliyoruz. Türkiye'yi istemiyorsanız açıkça söyleyin, Eğer bizi sabırda test ediyorsanız bununda bir sonu var. Dadaşlığımızı bir yere kadar devam ettireceğiz. Erzurumlular Dadaş'ı çok güzel tanımlar. Dadaş öyledir ki öldüğünde dair düşmanı gözyaşı döker.

"SORUNU KARŞILIKLI ÇÖZECEĞİZ"

Türkiye ne yaptı size. Neymiş Türkiye büyükmüş. Brezilya'da büyük. Yani dillenin altındaki baklayı çıkartamıyorlar. Ama biz anlıyoruz. İstiyoruz ki onlar anlatsın. Dünyada bunu görsün.

27 ülke oybirliği ile karar aldı. Kuzey Kıbrıs'a uygulanan izolasyon son bulacak. Son buldu mu? Hayır. Peki ben bir Başbakan olarak bir siyasetçi olarak, sorumluluk mevkindeki bir insan olarak ne yapayım. Karşımdakilerin yaptığı bu. Oy birliği ile bir karar alıyorsunuz ama karşınızdakiler bunu uygulamıyor.

Türkiye ve Kuzey Kıbrıs hep versin. Kusura bakma. Sorunu çözmek itiyorsan masaya geleceksin karşılıklı çözeceğiz.

Türkiye olarak biz sadece ve sadece barıştan yanayız. Kendimiz için istediğimiz kadar her ülkü için de barış ve refah istiyoruz.

Israrla söylüyorum biz artık silahlara değil eğitime, kile imha silahlarına değil çocukların umutla büyüyeceği yarınlara yatırım yapan bir dünya istiyoruz.

"İNSANLAR KONUŞA KONUŞA ANLAŞIR"

Sayın Hıristofiyas beni her gördüğünde "ne zaman başbaşa oturup konuşacağız?" diyor. Ben de diyorum ki biz gelelim, siz gelin, KKTC var orada o gelsin, BM de gelsin, hatta istiyorsa AB de göndersin temsilcisini oturup konuşalım. Sevgili dostum Yorgo'nun bunu duyması lazım. Hıristofiyas da bana her defasında "ben Sayın Eroğlu ile hangi sıfatla konuşacağım?" diyor. Şimdi bugüne kadar 45 küsur görüşme yaparken, hangi sıfatla konuşuyorsan o sıfatla konuşacaksın. Affedersiniz bir laf vardır. Hayvanlar koklaşa koklaşa, insanlar konuşa konuşa diye. Oturup konuşacağız ki anlaşalım.

Bakın bizim Batı Trakya'daki seçilmiş müftülerimiz hala kabul edilmiyor. Atama yapılmıyor. Burada Patriğin bizim tarafımızdan atanması ne kadar doğru değilse, Batı Trakya'da da bizim müftümüzün atanması doğru değildir.

Bunları karşılıklı yapmamız lazım. Ben değerli meslektaşımın samimiyetinden şüphe etmiyor. Kendisinde bu iradeyi görüyorum. Bizde de bu irade var. Biz bunu başarmak zorundayız. Başaralım ki gelecek kuşaklara çürük bir siyaset bırakmayalım.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.