Bölge Haber Girişi : 23 Nisan 2010 08:02

Erzurum'da 23 Nisan coşkusu!..

Erzurum'da 23 Nisan coşkusu!..
Bugün yüce önderin tüm dünya çocuklarına hediye ettiği 23 Nisan Ulusal Eğemenlik ve Çocuk Bayramı...

Erzurum Ajans-23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu, bugün bütün yurtta olduğu gibi Erzurum'da da düzenlenecek çeşitli etkinliklerle yaşatılacak.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 90'ıncı yıl dönümü dolayısıyla bugün resmi daireler, özel kuruluşlar, askeri birlik, kurum ve karargahlar Türk bayrağı ve Atatürk posterleriyle donatılacak.

TÖREN PROGRAMI
 
Programa göre; Erzurum'da 23 Nisan törenleri 09.30’da Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başlayacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Hastaneler Caddesi’nde kutlamalara devam edilecek.
 
Bayramın açış konuşmasını Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak yapacak. Öğrencilerin şiirler okuyacağı törende halk oyunları gösterileri de sunulacak.
Valilik, Garnizon Komutanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Cumhuriyet Başsavcılığı, Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nü temsil etmek üzere, belirlenen ilköğretim okullarından öğrenciler temsili olarak makamlara oturacak.
 
Öte yandan bütün okullarda Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlenecek. İlköğretim ve Ortaöğretim okulları "Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" haftasıyla ilgili duvar gazetesi çıkaracak. Resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları yapılacak; dereceye giren resim, şiir ve kompozisyonlar sergilenerek; öğrenciler, okullarınca ödüllendirecek. Bayram sebebiyle Erzurum'da düzenlenvek olan şenlik ise saat 14.30’da Cemal Gürsel Kapalı Spor Salonunda yapılacak.
 
DİĞER KUTLAMALAR
 
Bayram sebebiyle 9.Kolordu Komutanlığı bandosu tarafından Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi’nde 16.00-21.00 saatleri arasında konser verilecek. Aynı gün üniversite Kültür Merkezi A Salonu’nda ise Özel Aydın Doğan İlköğretim Okulu öğrencileri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlama programı gerçekleştirecek.


 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.