Bölge Haber Girişi : 29 Ocak 2011 17:05

Erzurum'da 2011 Universiade coşkusu!..

Erzurum'da 2011 Universiade coşkusu!..
Erzurum'da bugün 3'ncü günü gerçekleşen 25. Dünya Üniversiteler arası Kış Oyunları'nda (UNIVERSIADE) bütün müsabakalara 7'den 70'e Erzurumlular ilgi gösterirken, yetkililer bundan sonraki hedefin Kış Olimpiyatları olduğuna dikkat çektiler.

Erzurum Ajans-Erzurum'da bugün 3'ncü günü gerçekleşen 25. Dünya Üniversiteler arası Kış Oyunları'nda (UNIVERSIADE) bütün müsabakalara 7'den 70'e Erzurumlular ilgi gösterirken, yetkililer bundan sonraki hedefin Kış Olimpiyatları olduğuna dikkat çektiler.

Palandöken Dedeman Pistinde bugün düzenlenen snowboard yarışlarını izleyen Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ve Erzurum Gençlik ve Spor Müdürü Fatih Çintımar, Türkiye'nin kış sporlarında UNIVERSIADE'den sonra hedefi büyüttüğünü belirttiler.

HEDEF KIŞ OLİMPİYATLARI

Erzurum'da yapılan 25. Dünya Üniversiteler arası Kış Oyunları'nın Türkiye'nin ve Erzurum tanıtımına büyük katkı sağladığını ifade eden Çintımar, "25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için ilimize 550 milyon TL'lik tesis yatırımı gerçekleştirildi. Organizasyon için yapılan yatırımın Cumhuriyet tarihinde bir kente yapılan en büyük spor yatırımı. Bugün burada tüm Erzurumlular müsabakaları izliyor. İlgi oldukça fazla. Bundan sonraki hedefimizde İnşallah Kış Olimpiyatlarının ilimizde düzenlenmesini sağlamak olacak" dedi.

YATIRIMLAR KÜÇÜMSENEMEZ

25. Dünya Üniversiteler arası Kış Oyunları'nın görkemli bir açılış töreniyle start aldığını belirten Vali Sebahattin Öztürk, " Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, TBMM Başkanımız ve 10 bakanımızın katılımıyla muhteşem açılış törenini gerçekleştirdik. Erzurum artık Dünya'nın ve Avrupa'nın sayılı kış sporları merkezlerinden biri haline geldi. Hükümet tarafından ilimize yapılan yatırımlar küçümsenemez. Erzurum'da UNIVERSIADE coşkusu yaşanıyor. Bu tablodan oldukça mutluyuz" diye konuştu.

ERZURUM KIŞ TURİZMİNİN PARLAYAN YILDIZI

Erzurum'un UNIVERSIADE organizasyonun ardından kış turizminde dünyada önemli merkezleri arasına gireceğini savunan Akgül, "Var olan mevcut yapısıyla Erzurum kış turizminin parlayan yıldız kentlerinden biri. Organizasyon sayesinde uluslararası arenada daha çok tanınacak Erzurum. Önümüzdeki yıllarda kış turizmi açısından en çok tercih merkezlerden biri haline gelecek. Erzurum kış sporları için bir sporcu yetiştirme merkezi haline gelecek. Erzurum 2011 Kış Oyunları için kurum olarak büyük yatırımlar

gerçekleştirdik. Tüm bu yatırımlardan sonra kış sporlarında ülkemizi temsil edecek başarılı sporcular yetiştirmemiz gerekiyor. Bunu gerçekleştiremezsek bu kadar yatırımın da bir anlamı olmaz. Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri sahip olduğu doğal yapısı ile kış sporları için en uygun alanlar. Erzurumda kar ve buz sporları için tüm tesislerimiz mevcut. Önümüzdeki yıl Palandöken'e bir kızak pisti yapacağız. Böylece Erzurum, kış sporları adına her türlü antrenman yapılabilecek düzeye ulaşacak. İlk

hedefimizde Soçi'de dereceye girebilecek sporcular yetiştirmek. UNIVERSIADE'den sonra hedefimiz Kış Olimpiyatlarını alabilmek" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.