Bölge Haber Girişi : 26 Aralık 2009 15:47

Erzurum'a 350 milyon dolarlık yatırım!..

Erzurum'a 350 milyon dolarlık yatırım!..
2011 Dünya Üniversiteler Arası Kış Olimpiyatları'na ev sahipliği yapmaya hazırlanan Erzurum'a yapılan 350 milyon dolarlık yatırımın yüzde 95'i tamamlandı

Erzurum Ajans-2011 yılında 25’inci Dünya Üniversiteler Arası Kış Olimpiyatları’na ev sahipliği yapacak olan Erzurum, büyük organizasyon için hazırlıklarına devam ediyor. Hazırlıklar kapsamında Palandöken’de 35 Konaklı’da 55 hektar olmak üzere toplam 90 hektar alan özel makinelerle suni karla kaplanacak.

2010 Ekim ayından itibaren faaliyete geçecek suni kar sistemiyle hem sezon 6 aya uzayacak hem de organizasyon sırasında kar yağışında sıkıntı yaşanması halinde oluşabilecek aksaklıklar giderilecek.

YATIRIMLARIN YÜZDE 95'İ TAMAM

Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, olimpiyatlar için 350 milyon dolarlık yatırımın yüzde95’ini tamamladıklarını vurgulayarak, suni kar sistemlerinin bölgedeki kayak sezonunu 6 aya uzatacağını söyledi. Ayık, yatırımlar kapsamında Palandöken’de 3 adet dörtlü ayrılabilir telesiyej yaptıklarını ve ihaleyi Fransız firmasının kazandığını ifade etti. Ayık ayrıca dünyanın en güzel snowboard alanlarından birini de oluşturduklarını söyleyerek ‘half pipe’ pist ve yarım silindir akrobasi hareket alanı oluşturduklarını söyledi.

AMAÇ DEĞİL ARAÇ

Ayık, olimpiyatlardan sonra Palandöken’in dünyanın sayılı kayak merkezlerinden biri haline geleceğini belirterek, şöyle konuştu: “Olimpiyatlar bizim için bir amaç değil bir araç. Dünyanın  en bilinen kayak merkezleri hep olimpiyatlara ev sahipliği yaptıktan sonra bir yere gelmişler. Biz de Palandöken’in bu hale geleceğine inanıyoruz ve 2012 ve 2014’te yapılacak organizasyonlarına da aday olacağız.”

'KADER YÜZLERİNE GÜLDÜ'

Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, Erzurum’un Konaklı Köyü’nün de kayak merkezi haline getirilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 12 otel tahsisi yapılacağını söyledi. Projenin 2011 yılına yetişmeyeceğini kaydeden Ayık, “Konaklı, Doğu‘nun en geri kalmış köylerinden biri. Ama kader onların yüzüne güldü. Bu proje sayesindeDoğu’nun en kalkınmış köylerinden biri haline gelecek” diye konuştu. (Kaynak:Haber Türk)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.