Bölge Haber Girişi : 05 Ağustos 2010 15:47

Erzurum'a 276 ton ithal et geldi!..

Erzurum'a 276 ton ithal et geldi!..
Et fiyatlarındaki artış üzerine hükümet tarafından başlatılan et ithalatı sonrası, Erzurum Et ve Balık Kurumu tarafından son iki haftada 276 ton ithal et satışı yapıldı.

Erzurum Ajans-Et fiyatlarındaki artış üzerine hükümet tarafından başlatılan et ithalatı sonrası, Erzurum Et ve Balık Kurumu tarafından son iki haftada 276 ton ithal et satışı yapıldı.

İl Genel Meclisi’nin Ağustos ayı olağan toplantısının dördüncü gününde ithal et konusu ele alındı. Hayvancılık Komisyonu tarafından hazırlan raporda, meclis üyelerine ithal etle ilgili bilgi verildi. Komisyon Başkanı Mahmut Altan tarafından yapılan sunumda, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’nın izni doğrultusunda geçtiğimiz Haziran ayında başlanılan ithalat sonucu Erzurum’a da son iki hafta içerisinde ithal et geldiği belirtildi.

Ankara’nın Sincan İlçesi’ndeki Et ve Balık Kurumu’ndan alınan 276 ton ithal etin Erzurum Et ve Balık Kurumu tarafından satışa sunulduğunu söyledi. İthal etten 20 tonunun kilosu 12.25 liradan kasaplara satıldığını ifade eden Altan, tanzim satış mağazalarında ise kıymanın 16.50, kuşbaşının 19.15, biftek ve rostonun 23.75, bonfilenin ise 32.50 liradan satıldığını kaydetti.

İl Genel Meclisi’ne ithal et ve canlı hayvanlarla ilgili bilgi veren Et ve Balık Kurumu Müdürü İsmail Atasever, Erzurum ve çevre illerde 89 besicinin 15 Eylül’de gelecek ithal canlı hayvanlardan 4 bin 709 ton adet istediğini söyledi.

İki hafta içerisinde Ankara’dan alınan etlerin büyük bölümünü askeri tesisler ile Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullara, 20 tonunun ise kasaplara verildiğini aktaran Atasever, “Kasaplar, kilosunu 12.25 liradan aldıkları eti 19 ila 20 liradan tüketiciye satıyor. Fiyatta indirim yapmalarını dile getirdik ama şu ana kadar herhangi bir fiyat indirimi olmadı. Bir süre önce spekülatörler nedeniyle anormal bir artış gösteren et fiyatlarını düşürmek için yapılan et ithalatı sonrası Erzurum’da fiyatlar henüz 20 liranın altına düşmedi. Eğer kasaplar şu an yaklaşık 7.75 lira kar ettikleri eti daha ucuza satar ise vatandaş, Ramazan’da daha ucuza et yiyebilecek” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.