Bölge Haber Girişi : 04 Nisan 2010 00:04

Erzurum'a 1000 kişilik otel yapılacak!

Erzurum'a 1000 kişilik otel yapılacak!
Yıldızlıkent Turizm, İnşaat, Taahhüt, Madencilik, Gıda, Eğitim Hizmetleri Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından yapılacak olan yatırım toplam 450 oda kapasiteli olacak.

Erzurum Ajans-2010 yılı Şubat ayına ait Teşvik Yatırımları Listesi Tebliği Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.
Yayınlanan tebliğe göre toplam "Oteller ve Lokantalar" başlığı altında toplam 27 tesise teşvik verildi. Bu tesislerin 15'ini yeni otel yatırımları oluşturdu. Buna göre Şubat ayında teşvik alan otel yatırımları arasında oda sayısı bakımından en büyüğü Erzurum'da yapılacak. Erzurum'da, Yıldızlıkent Turizm, İnşaat, Taahhüt, Madencilik, Gıda, Eğitim Hizmetleri Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından yapılacak olan yatırım toplam 450 oda kapasiteli olacak.
Resmi Gazete'de yayınlanan Teşvik Yatırımları Listesi'ne göre; 6 otele modernizasyon-yenileme teşviği verilirken "Oteller ve lokantalar" başlığı altında yer alan 6 öğrenci yurdu da teşvik almaya hak kazandı.
Tesislere verilecek teşvikler arasında şunlar yer alıyor: KDV istisnası, Sigorta Primi İşveren Hissesi Desteği, Gümrük Vergisi Muafiyeti, Vergi İndirimi, KDV Desteği, Faiz Desteği.
Öte yandan Resmi Gazete'de yayınlanan "Yabancı Sermayeli Firmaların Yatırımları İçin Verilen Teşvik Belgeleri" listesinde de bir turizm yatırımı için teşvik kararı çıktı. Buna göre Antalya Consulting Emlak İnşaat Taahhüt Tekstil Turizm Ticaret ve Sanayi Ltd. Şirketine yapacağı yeni yatırım için KDV İstisnası, Gümrük Vergisi Muafiyeti, Sigorta Primi İşveren Hissesi Desteği ve Vergi İndirimi teşvikleri verildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.